UPDATE Atentate la Bruxelles: Aeroportul internațional din capitala belgiană a fost redeschis

Aeroportul internațional din Bruxelles a fost redeschis duminică, la 12 zile după atentatele din capitala belgiană, relatează Reuters și AFP.

* Prima decolare de pe aeroportul Bruxelles-Zaventem după atentatele din 22 martie

Terminalul de plecări al aeroportului Bruxelles-Zaventem a fost devastat de un dublu atentat sinucigaș pe 22 martie. O oră mai târziu, un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer în metroul din Bruxelles. Aceste atentate, comise la mai puțin de patru luni de la cele din Paris organizate de aceeași rețea a organizației jihadiste Stat Islamic, s-au soldat cu 32 de morți și 340 de răniți.

Primul dintre cele trei zboruri stabilite pentru duminică va avea ca destinație Faro în Portugalia, la ora 13:40 locală (11:40 GMT), având la bord doar 60-70 de pasageri. Curse aeriene sunt prevăzute, de asemenea, către Torino și Atena ulterior în cursul după-amiezii.

În cursul zilei de luni, sunt prevăzute și alte zboruri, printre care unul spre New York și altele spre Camerun, Gambia și Senegal.

Multe curse aeriene au fost redirecționate spre alte aeroporturi din Belgia, dar și din țări vecine cum este cazul aeroporturilor de la Paris și Amsterdam.

Pasagerii sunt supuși controlului la intrarea în aerogară, unde a fost sporit numărul de patrule militare și de polițiști.

Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem este unul dintre cele mai mari din Europa, deservind circa 23,5 milioane de pasageri pe an. El asigură legătura cu 226 de destinații din întreaga lume, prin intermediul a 77 companii aeriene.

Zona temporară de check-in, construită după atentatele din 22 martie, va putea primi 800 de pasageri, ceea ce înseamnă cel mult șase zboruri pe oră, reprezentând o cincime din capacitatea anterioară a aeroportului.

Revenirea la capacitatea operațională maximă a aeroportului este prevăzută pentru finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie, înaintea începerii vacanței de vară.

AGERPRES/(AS — editori: Mihaela Moise, Tudor Martalogu, Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I