UPDATE Augustin Lazăr, despre o eventuală ordonanță de contopire a DNA și DIICOT: Ar fi o eroare fundamentală

UPDATE Augustin Lazăr, despre o eventuală ordonanță de contopire a DNA și DIICOT: Ar fi o eroare fundamentală

O eventuală decizie de adoptare a unei ordonanțe de urgență pentru contopirea DNA și DIICOT ar reprezenta "o eroare fundamentală", a afirmat joi procurorul general, Augustin Lazăr.

"Ar fi o eroare fundamentală din partea cuiva, și aici cred că nu ar mai fi vorba de o inabilitate, ci chiar de o altă strategie, dar care să nu fie de combatere a criminalității, ci probabil o strategie inversă", a declarat Augustin Lazăr, înainte de începerea ședinței Consiliului Superior al Magistraturii.

În opinia sa, o astfel de măsură nu ar fi nici urgentă și nici necesară.

"În mod clar, când se dă o ordonanță de urgență, deja știm ce înseamnă ordonanță de urgență, presupune o urgență, presupune ceva ce nu se întrunește în acest moment. Și în niciun caz nu este necesară o astfel de contopire sau o altfel de măsură despre care s-ar discuta, să se desființeze prin contopire două structuri de elită ale Ministerului Public, care se pare că deranjează multă lume, de vreme ce își fac datoria", a explicat procurorul general.

El a precizat că orice decizie privind reorganizarea sistemului judiciar nu poate fi luată fără consultarea prealabilă a instituțiilor din domeniu.

"Strategia de politică penală trebuie să fie rațională și nu discreționară. Cine dorește să facă ceva ca organele judiciare să funcționeze mai bine trebuie să ne consulte pe noi, care ne ocupăm cu această chestiune. După cum am văzut, din păcate, sunt consultați infractorii. Și, dacă sunt consultați infractorii, cred că cei care au astfel de inițiative nu au o bună imagine a ceea ce trebuie făcut.

Eu aștept cu foarte mult interes să văd ce fel de proiect de act normativ poate să iasă", a mai spus Augustin Lazăr.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică