UPDATE Belgia: Salah Abdeslam, arestat la Bruxelles (surse din poliție)

UPDATE Belgia: Salah Abdeslam, arestat la Bruxelles (surse din poliție)

UPDATE ORA 19.54 Salah Abdeslam, unul dintre principalii suspecți în atacurile teroriste de la Paris din noiembrie și unul dintre cei mai căutați oameni din lume, a fost arestat vineri în urma unei operațiuni a poliției în cartierul Molenbeek, a anunțat pe Twitter un secretar de stat belgian, relatează Reuters. 'L-am prins', scrie într-o postare pe Twitter Theo Francken, secretar de stat pentru azil și migrație.

Potrivit postului public RTBF, arestarea lui Abdeslam a fost confirmată și de Parchetul belgian.

Potrivit presei belgiene, Salah Abdeslam a fost arestat în urma unei operațiuni a poliției în cartierul Molenbeek din Bruxelles — unde suspectul dat în căutare generală locuia înainte de atentatele de la Paris — care s-ar fi soldat și cu rănirea sa la picior, informație confirmată ulterior și de surse din poliția franceză.

Conform Le Soir, cealaltă persoană arestată în cursul operațiunii ar fi Soufyane Kayal, care ar avea legături cu Mohamed Belkaid, ucis în urma unei alte operațiuni, desfășurată marți în cartierul Forest.

O altă persoană este în prezent baricadată într-o locuință din cartierul Molenbeek înconjurată de poliție.

Președintele francez François Hollande, aflat la Bruxelles pentru Summitul UE, s-a deplasat la biroul premierului belgian Charles Michel pentru a urmări împreună evoluția operațiunii poliției.

Șeful statului francez este 'în biroul' premierului belgian, au confirmat surse din anturajul președintelui Hollande. Potrivit presei belgiene, cei doi lideri ar urma să susțină o declarație de presă comună la ora locală 19.00 (18.00 GMT).

ORA 18.29 Belgia: Operațiune în curs la Molenbeek, Salah Abdeslam ar fi rănit într-un schimb de focuri

O importantă operațiune a poliției este vineri în curs de desfășurare în cartierul Molenbeek din Bruxelles, a anunțat Parchetul federal din Belgia, iar ziarul La Derniere Heure relatează că s-a produs un schimb de focuri în care o persoană fost ucisă și alte două rănite, printre care ar fi și Salah Abdeslam.

Potrivit ziarului belgian, au fost auzite zece focuri de armă în apropierea casei vizate de operațiunea în curs de la Molenbeek. La câțiva metri de casă, un bărbat ar fi fost împușcat de forțele speciale, iar alți doi ar fi răniți, printre care și Salah Abdeslam.

Conform La Derniere Heure, poliția ar fi utilizat grenade în cursul operațiunii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...