UPDATE Bistrița-Năsăud: Aproximativ 4.000 de protestatari în stradă împotriva grațierii și modificării Codului penal

UPDATE Bistrița-Năsăud: Aproximativ 4.000 de protestatari în stradă împotriva grațierii și modificării Codului penal

UPDATE ORA 23.12 Aproximativ 4.000 de persoane au străbătut vineri seara, timp de două ore și jumătate, străzile municipiului Bistrița, pentru a protesta față de intențiile Guvernului legate de grațiere și modificarea Codului Penal, înfruntând ploaia și ceața.

* LIVE UPDATE Protest în București: Peste 90.000 de persoane în Piața Victoriei (FOTO)

Numărul lor a fost mai mic decât în seara precedentă, având în vedere condițiile meteorologice, dar printre protestatari s-au numărat în continuare părinți însoțiți de copiii lor și persoane vârstnice, însă marea majoritate a fost formată din tineri.

Protestul, pentru care nu s-a cerut autorizație, a început la ora 19,00 în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, de unde protestatarii au pornit, după o oră, pe străzile municipiului, agitând steaguri tricolore și făcându-se auziți cu ajutorul vuvuzelelor, fluierelor și al unei tobe.

Pe traseu, protestatarii s-au oprit de mai multe ori și au cântat Imnul României, iar o altă oprire s-a făcut în fața sediului PSD, unde au scandat "Hoții" și "PSD, ciuma roșie". Alte scandări au fost: "România, trezește-te", "Nu cedăm".

După două ore și jumătate de marș, oamenii au revenit în fața prefecturii, unde au cântat din nou "Deșteaptă-te, române", iar la final au aplaudat, dându-și întâlnire pentru sâmbătă seara.

Protestul de vineri seara s-a terminat în jurul orei 22,30 fără incidente.

ORA 20.20 Bistrița-Năsăud: Peste 2.000 de oameni au ieșit să protesteze

Peste 2.000 de oameni au pornit vineri seara la un nou marș pe străzile municipiului Bistrița, ignorând ploaia, pentru a protesta față de actele normative privind grațierea și modificarea codurilor penale.

Protestatarii și-au dat întâlnire, la ora 19,00, în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, fiind a doua zi în care nu s-a cerut autorizație pentru această manifestație.

Celor câteva sute de oameni din prima jumătate de oră li s-au adăugat rapid alții, circa două mii, iar în jurul orei 20,00, s-a dat semnalul plecării la marș, protestatarii fiind însoțiți de către jandarmi și polițiști.

Oamenii au scandat "Hoții" și "Dragnea, nu uita, România nu e a ta", s-a ascultat Imnul României la un megafon, iar vuvuzelele, fluierele, chiar și o tobă au fost folosite pentru a-i mobiliza pe oameni, care nu au ținut cont de ploaia de afară și au venit din nou să protesteze.

De asemenea, unii protestatari au venit fie cu garoafe, fie cu lalele, pe care le-au oferit jandarmilor, aceștia la rândul lor dăruind florile doamnelor și domnișoarelor prezente la protest.

AGERPRES (AS — autor: Tina Țucui, editor: Diana Dumitru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani