UPDATE Brașov: Coloana de 1.000 de protestatari a plecat în Piața sfatului; oamenii le-au dat flori jandarmilor

UPDATE Brașov: Coloana de 1.000 de protestatari a plecat în Piața sfatului; oamenii le-au dat flori jandarmilor

UPDATE ORA 19.31 Aproape 1000 de manifestanți au plecat la ora 19,00 din Piața Prefecturii în marș spre Piața Sfatului din Brașov, unde se află sediul organizației județene a PSD.

Numărul este mai redus față de miercuri seara când în Piața Sfatului s-au deplasat peste 3000 de oameni.

În timpul desfășurării protestului din fața Prefecturii, organizatorul acestuia, Radu Hossu, a mulțumit jandarmilor pentru modul în care au asigurat buna desfășurare a acțiunilor de protest de până acum. Un grup de tinere prezente la miting le-au oferit flori jandarmilor. "Jandarmeria-Jos pălăria", au scandat câteva minute cei prezenți în fața Prefecturii.

"Să nu uităm, corupția este transpartinică, nu are legătură numai cu PSD, ci și cu fostul PNL, și cu fostul PDL, și cu PMP și cu UDMR, cu siguranță cu toți cei care au venit din FSN. Nu știu ce să spun despre USR pentru că deocamdată nu-i cunoaștem prea bine. Avem și noi corupții noștri la Brașov. Căncescu, Scripcaru care beneficiază de aceste legi, și mulți alții. Îi anunțăm că vom protesta multe zile de acum încolo până lucrurile vor fi rezolvate în interesul cetățenilor", a spus organizatorul protestului.

"Jos labele de pe DNA", "Fără grațiere, și Brașovul cere", "Noaptea ca hoții", "Nu cedăm", "Hoții, Hoții", "PSD-ciuma roșie" sunt câteva dintre scandările celor care protestează.

Radu Hossu a anunțat că în această seară protestatarii nu vor mai străbate marile bulevarde ale orașului, ci vor rămâne în centru după ce se vor întoarce din Piața Sfatului.

Acțiunea de protest nu este și nu a fost autorizată până acum. Jandarmii și reprezentanții poliției asigură buna desfășurare a protestului. În nici una din zilele în care s-a protestat până acum la Brașov nu au fost incidente.

ORA 18.08 Brașov: Peste 300 de protestatari s-au adunat în fața Prefecturii

Peste 300 de persoane protestau joi seara, în jurul orei 17,30, în fața Prefecturii Brașov, cu privire la actele normative adoptate de Guvern marți seară privind modificarea Codurilor penale și grațierea.

Unul dintre protestatari a spus că este convins că numărul participanților la manifestație va crește cu siguranță după ora 18,30, pentru că o mare parte dintre cei care vin să protesteze se află la serviciu.

Protestatarii flutură steaguri, fluieră și scandează "Jos Guvernul", "Hoții, Hoții", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta", "PSD-Ciuma roșie". Totodată, ei cer retragerea proiectului de lege referitor la grațiere și a OUG de modificare a Codurilor Penale.

Printre cei prezenți cei mai mulți sunt tineri, dar și persoane vârstnice sau familii însoțite de copii. Jandarmii și reprezentanții poliției asigură ordinea.

AGERPRES / (AS — autor: Jana Pintili, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă