UPDATE Brașov: Bărbatul care s-a accidentat în zona Aerodromului Zărnești a decedat

UPDATE Brașov: Bărbatul care s-a accidentat în zona Aerodromului Zărnești a decedat

UPDATE ORA 17.24 Bărbatul care s-a accidentat, miercuri, după un salt cu parașuta și care ulterior a decedat era militar, angajat în Ministerul Apărării Naționale, informează un comunicat MApN transmis AGERPRES.

''Un militar a suferit un accident miercuri, 26 iulie, în jurul orei 14,40, în timpul unui exercițiu de parașutare, în zona aerodromului Zărnești. Militarului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, însă, cu toate eforturile echipei de intervenție SMURD, a fost declarat decedat în jurul orei 15,35. Locotenentul Gabriel-Cristian Dinicică, din Direcția informații militare, era în vârstă de 30 de ani, fiind angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2013. Era căsătorit și avea un copil'', precizează sursa citată.

Potrivit MApN, pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful DIM a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă.

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, este alături de familia militarului căzut la datorie și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanțe, se mai arată în comunicat.

Joi, 27 iulie, la ora 8,30, vor fi organizate în toate unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a locotenentului Gabriel Dinicică.

UPDATE ORA 16.01 Brașov: Bărbatul care s-a accidentat în zona Aerodromului Zărnești a decedat

Bărbatul care s-a accidentat miercuri, în zona Aerodromului "Piatra Craiului" din Zărnești, a fost declarat decedat, după ce medicii l-au resuscitat mai multe zeci de minute, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ISU Brașov, Ciprian Sfreja.

Bărbatul era în vârstă de 30 de ani, a precizat Sfreja.

Surse de la Aerodromul din Zărnești au precizat pentru AGERPRES că este vorba despre un parașutist, și nu un parapantist, cum au precizat salvatorii, într-o primă fază.

ORA 15.09 Brașov: Bărbat căzut cu parapanta, aflat în stare de inconștiență

Un bărbat a căzut miercuri cu parapanta între Râșnov și Tohanul Nou, în apropiere de DN73 Brașov-Pitești, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.

Bărbatul este în stare de inconștiență, la fața locului deplasându-se un echipaj SMURD cu medic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro