UPDATE Brașov: Coloana de manifestanți s-a pus în mișcare prin oraș

UPDATE Brașov: Coloana de manifestanți s-a pus în mișcare prin oraș

UPDATE ORA 20.18 Manifestanții care s-au strâns în fața Prefecturii Brașov, vineri seara, s-au pus în mișcare începând cu ora 19.30, îndreptându-se spre cartierele orașului.

Dacă în zilele trecute se deplasau mai întâi în Piața Sfatului, la sediul PSD, vineri, coloana se deplasează prin oraș de la început, iar la finalul acțiunii de protest va fi în Piața Sfatului.

Numărul celor care protestează a depășit 3000 de persoane, coloana întinzându-se pe mai bine de 1 km. Ei se deplasează pe bulevardul 15 Noiembrie-str.Toamnei-Colegiul Dr."Ioan Meșotă"-zona Onix-str. 13 Decembrie-str. Iuliu Maniu-str.Nicolae Iorga-Casa Armatei-str.Mureșenilor-Piața Sfatului, potrivit organizatorilor.

"Nu cedăm", "Jos elefanții", "Uniți, salvăm, toată România", "DNA să vină să vă ia", "Noaptea, ca hoții", "Hoții" "PSD-Ciuma roșie", sunt scandările protestatarilor.

Numărul participanților crește de la o oră la alta, iar estimările forțelor de ordine arată că este posibil ca, în această seară, numărul celor aflați în stradă să depășească 8000, câți au fost la protestul de joi seara.

Printre participanții se numără mame cu copii în brațe sau în cărucioare, dar și mulți tineri și vârstnici, vremea fiind mai caldă decât în zilele trecute.

Circulația mijloacelor de transport în comun, dar și a altor vehicule aflate în trafic se desfășoară cu mare dificultate, fiind întreruptă pe anumite porțiuni ale traseului străbătut de coloana de manifestanți. Acțiunea de protest nu este autorizată.

Jandarmii și reprezentanții poliției însoțesc coloana de manifestanți pe tot traseul. În niciuna dintre cele patru zile de când se protestează nu au fost incidente.

ORA 18.57 Brașov: Peste 600 protestatari s-au strâns în fața Prefecturii

Peste 600 de persoane s-au strâns, vineri începând cu ora 18,00, în fața clădirii Prefecturii Brașov. Oamenii scandează lozinci împotriva Guvernului și a PSD, fluieră și huiduie.

Coordonatorul protestului, Radu Hossu, a precizat că, de când au început protestele, nu s-a făcut nimic concret pentru cei din stradă, așa că de la o zi la alta numărul celor care vor ieși să manifestații va crește.

"De aceea duminică, vom organiza cel mai mare protest care a fost vreodată la Brașov, după 1989", a spus Hossu.

"Grațiere + Amnistie=Hrana Corupției", "România se deșteaptă, pușcăria vă așteaptă", "DNA să vină să vă ia", "Hoții, Hoții", "PSD—Ciuma Roșie" — sunt câteva dintre lozincile scandate de protestatari, cu referire la actele normative adoptate de Guvern, marți, seara privind modificarea Codurilor Penale și grațierea.

Potrivit organizatorilor vineri seara, coloana de manifestanți va parcurge un alt traseu decât cele parcurse până acum, finalul fiind în Piața Sfatului.

Și în municipiul Făgăraș aproximativ 100 de persoane protestează la această oră, în fața Primăriei municipiului, potrivit forțelor de ordine. Pentru a patra zi consecutiv acțiunea de protest de la Brașov nu este autorizată. Jandarmeria și reprezentanții Poliției asigură buna desfășurare a protestului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”