UPDATE Brașov: Peste 1.500 de persoane au protestat pe marile bulevarde din oraș

UPDATE Brașov: Peste 1.500 de persoane au protestat pe marile bulevarde din oraș

Protestul desfășurat marți noaptea spre miercuri pe marile bulevarde din Brașov, la care au participat peste 1.500 de persoane, s-a încheiat în jurul orei 3,00.

*LIVE UPDATE Proteste în țară după modificarea Codului Penal. Protestul din fața Guvernului s-a încheiat (FOTO / VIDEO)

Manifestanții au plecat în marș din fața Prefecturii, imediat după ora 23,00, și au parcurs mai bine de șapte kilometri, deplasându-se pe bulevardul 15 Noiembrie-Calea București-bulevardul Saturn-strada Zizinului-strada Iuliu Maniu-Prefectură.

Protestatarii au scandat, printre altele, "Jos Guvernul"," Ieșiți în stradă nu stați în casă", "DNA să vină să vă ia". Coloana de manifestanți, în mare parte formată din tineri, a fost însoțită pe tot parcursul de echipe ale Jandarmeriei și Poliției, având în vedere că pe acest traseu traficul este intens.

Acțiunea de protest s-a desfășurat fără incidente. Manifestanții au anunțat că revin în stradă miercuri după-amiază.

UPDATE ORA 01.04 Brașov: Numărul celor care protestează a depășit 1.000

Peste 1.000 de persoane protestează în noaptea de marți spre miercuri pe străzile din Brașov față de adoptarea de către Guvern a unor acte normative în domeniul Justiției.

Coloana de manifestanți a plecat de la Prefectură în marș pe bulevardele din oraș scandând "Jos Guvernul!", "Hoții!", "DNA să vină să vă ia!".

Ei au parcurs bulevardul 15 Noiembrie, Calea București, după care se vor întoarce pe bulevardul Saturn spre centrul orașului, în Piața Sfatului.

La acțiunile de protest desfășurate până acum, manifestanții se adunau în fața Prefecturii, după care se îndreptau în marș la sediul PSD din Piața Sfatului, apoi reveneau la Prefectură.

În ședința de marți, Guvernul a adoptat un proiect de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, precum și o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

ORA 00.20 Brașov: Câteva sute persoane protestează pe străzile din oraș

Câteva sute de persoane s-au adunat marți, începând cu ora 23,00, în fața Prefecturii din Brașov, în semn de protest față de actele normative aprobate în ședința de guvern privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

După câteva zeci de minute, protestatarii s-au îndreptat în marș spre bulevardul Calea București scandând "Jos Guvernul!", "PSD, ciuma roșie!", "Hoții!", "DNA să vină să vă ia!".

Mobilizarea s-a făcut pe rețelele de socializare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?