UPDATE Brașov: Trafic feroviar întrerupt între Timișul de Sus și Dârste; linia de contact, ruptă de copaci prăbușiți de vânt

Circulația feroviară pe magistrala 300 este oprită miercuri de la ora 15,00 între stațiile Timișul de Sus și Dârste, din cauza ruperii ''firului liniei de contact'' de copacii căzuți în urma vântului puternic, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Regionalei CFR Brașov, Ioan Pintea.

El a precizat că și între Predeal și Timișul de Sus au fost copaci căzuți pe calea ferată, fără a fi afectată linia de contact.

Pintea estimează remedierea avariilor în cursul serii.

"Depinde foarte mult de Societatea electrică cu care Compania CFR lucrează. (...) Apreciez că e posibil ca în jurul orei 19,00 să fie remediată situația", a spus directorul Regionalei CFR Brașov.

Potrivit acestuia, mai multe trenuri de călători sunt oprite în gările Predeal, Timișul de Sus, Brașov și Dârste, în urma incidentului petrecut, ele urmând să ajungă cu întârziere la destinație.

Brașov: Circulație feroviară oprită între Brașov și Predeal

Circulația feroviară pe magistrala 300, între stațiile Timișul de Sus și Predeal, este oprită momentan din cauza prăbușirii unui copac pe ambele fire ale liniei de contact, a precizat pentru AGERPRES directorul general al Regionalei CFR Brașov, Ioan Pintea.

Sursa citată a precizat că la fața locului s-a deplasat o drezină pentru a elibera firele de contact și estimează că în aproximativ 30 de minute, în jurul orei 14,00, traficul feroviar va fi reluat.

În acest moment, un tren de persoane staționează înainte de intrarea în stația Timișul de Sus, iar în gara Predeal alte două trenuri de persoane sunt oprite până la rezolvarea situației apărute.

AGERPRES / (AS — autor: Jana Pintili; editori: Elena Stanciu, Nona Jalbă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate