UPDATE Budapesta dezminte că membri ai unui ansamblu folcloric turc au cerut azil politic în Ungaria

Autoritățile de la Budapesta au dezmințit, marți, informația potrivit căreia mai mulți membri ai unui ansamblu folcloric turc au cerut azil politic în Ungaria, țară unde veniseră pentru a participa la un festival la Budapesta, transmite MTI.

Biroul pentru imigrație ungar a precizat marți seară că nu a primit nicio cerere de azil din partea vreunui membru al ansamblului folcloric despre care unele media turce, printre care agenția de presă Dogan și cotidianul Sozcu, au relatat că nu a revenit în componență completă în Turcia după ce a participat, în perioada 5 — 10 noiembrie, la un festival în Ungaria.

Publicația Hurriyet, citată de EFE, a scris marți că 11 dintre cei 16 membri ai unui ansamblu folcloric turc au cerut azil politic în Ungaria. Conform unor surse din poliția turcă citate de acest cotidian, ansamblul folcloric alcătuit din 16 membri a plecat pe 1 noiembrie la Budapesta pentru a participa la festivalul programat zece zile mai târziu, dar odată ajunși acolo 11 dintre ei au cerut azil politic autorităților ungare.

Anterior, grupul solicitase sprijinul Federației turce a Jocurilor Populare pentru a obține pașapoartele de serviciu, documentul care facilitează funcționarilor turci obținerea vizelor europene. Același ansamblu folcloric a efectuat în luna iulie o călătorie și în Bosnia, dar atunci toți membrii grupului au revenit în Turcia.

După lovitura de stat eșuată de anul trecut, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a început o vastă campanie de epurare, cu concedieri din administrație și armată și arestări ce vizează pe oricine este suspectat de legături cu rețeaua clericului musulman Fethullah Gulen, pe care-l acuză că a orchestrat puciul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

2 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

3 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Stelian Tănase intră tare la Băsescu: Secu l-a reactivat pe Petrov