UPDATE Budapesta dezminte că membri ai unui ansamblu folcloric turc au cerut azil politic în Ungaria

UPDATE Budapesta dezminte că membri ai unui ansamblu folcloric turc au cerut azil politic în Ungaria

Autoritățile de la Budapesta au dezmințit, marți, informația potrivit căreia mai mulți membri ai unui ansamblu folcloric turc au cerut azil politic în Ungaria, țară unde veniseră pentru a participa la un festival la Budapesta, transmite MTI.

Biroul pentru imigrație ungar a precizat marți seară că nu a primit nicio cerere de azil din partea vreunui membru al ansamblului folcloric despre care unele media turce, printre care agenția de presă Dogan și cotidianul Sozcu, au relatat că nu a revenit în componență completă în Turcia după ce a participat, în perioada 5 — 10 noiembrie, la un festival în Ungaria.

Publicația Hurriyet, citată de EFE, a scris marți că 11 dintre cei 16 membri ai unui ansamblu folcloric turc au cerut azil politic în Ungaria. Conform unor surse din poliția turcă citate de acest cotidian, ansamblul folcloric alcătuit din 16 membri a plecat pe 1 noiembrie la Budapesta pentru a participa la festivalul programat zece zile mai târziu, dar odată ajunși acolo 11 dintre ei au cerut azil politic autorităților ungare.

Anterior, grupul solicitase sprijinul Federației turce a Jocurilor Populare pentru a obține pașapoartele de serviciu, documentul care facilitează funcționarilor turci obținerea vizelor europene. Același ansamblu folcloric a efectuat în luna iulie o călătorie și în Bosnia, dar atunci toți membrii grupului au revenit în Turcia.

După lovitura de stat eșuată de anul trecut, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a început o vastă campanie de epurare, cu concedieri din administrație și armată și arestări ce vizează pe oricine este suspectat de legături cu rețeaua clericului musulman Fethullah Gulen, pe care-l acuză că a orchestrat puciul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...