UPDATE Camelia Bogdan: E posibil ca și CCR, prin decizia de ieri, să imixtioneze în actul de justiție

Judecătoarea Camelia Bogdan a afirmat marți, cu privire la decizia CCR în care s-a constatat că DNA a perturbat activitatea Guvernului, că și Curtea Constituțională este posibil să imixtioneze în actul de justiție.

* Președintele CCR: Considerăm că s-a perturbat buna activitate a Guvernului prin ancheta DNA

"Depinde dacă și CCR nu imixtionează prin această afirmație. Nu am văzut comunicatul, dar este posibil ca și CCR, prin această afirmație, să imixtioneze în actul de justiție, deoarece, dacă există suspiciunea rezonabilă că anumite persoane săvârșesc infracțiuni, chiar și prin activitatea de legiferare, aceste aspecte trebuie lămurite de organele de urmărire penală", a declarat Camelia Bogdan, la intrarea în sediul CSM.

Întrebată dacă mai pot procurorii să ancheteze legalitatea actelor normative emise de Guvern, Camelia Bogdan a spus că "nu este prima dată când se fură prin lege".

"În acest caz obiectul legiferării a avut o altfel de activitate, dar există legi prin care s-au sifonat bani de la bugetul de stat, au fost date în considerarea calității anumitor persoane, nu este prima dată când se întâmplă în România. (...) Dacă se constată, spre exemplu, că se încearcă dezincriminarea unei infracțiuni de către o persoană care este inițiatorul unui proiect de lege, a unui cod în favoarea unei persoane apropiate și face demersuri, acest lobby, acest trafic de influență, bineînțeles. Dar chiar dacă se face prin lege trebuie încurajată anchetarea acestor situații", a susținut Camelia Bogdan.

Camelia Bogdan s-a prezentat marți la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a-și susține trei cereri de apărare a reputației.

"Sunt trei cereri de apărare a reputației, cea din episodul cu 'băi Bogdane', cea cu afirmația potrivit căreia aș fi aranjat un examen de promovare în biroul președintelui României, cel cu funcționarii de la APIA în care mi s-a imputat că am luat mită de la stat ca să condamn o anumită persoană, altfel spus că am adus 100 de milioane de euro la bugetul de stat în schimbul a 2.000 de euro, și cea aferentă unei plângeri despre care am auzit că totuși nu s-a făcut, dar s-a vehiculat, (...) că aș fi soluționat cererea de arestare a domnului Elan Schwartzenberg fără să respect procedura de citare. (...) În cea cu 'băi Bogdane' s-a constatat că s-au respectat toate normele de repartizare a dosarului și în cea cu Elan Schwartzenberg. În cea cu APIA raportul este negativ, dar o să îl combat", a precizat Camelia Bogdan.

Întrebată dacă vor aproba membrii Consiliului cererile de apărare a reputației, Camelia Bogdan a opinat că Secția pentru judecători din cadrul CSM ar trebui să se abțină.

"Ar trebui ca Secția de judecători să se abțină, deoarece în procesul meu a fost admis, pentru prima dată s-a constatat printr-un act oficial al CSM, că Dan Voiculescu are același interes cu Inspecția Judiciară. Aceasta a constatat CSM admițând cererea de intervenție a Facias, fundație al cărei beneficiar real este Dan Voiculescu. Practic s-a decis că în cercetarea mea disciplinară Facias, adică Dan Voiculescu, a avut același interes ca și Inspecția Judiciară. Este motivul pentru care eu am făcut o plângere la DNA", a explicat Camelia Bogdan, susținând că cererile sale au obiect.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!