UPDATE Caraș-Severin: Scafandrii au întrerupt căutările autoturismului căzut în Dunăre până duminică dimineața

UPDATE Caraș-Severin: Scafandrii au întrerupt căutările autoturismului căzut în Dunăre până duminică dimineața

UPDATE ORA 19.21 Scafandrii au întrerupt căutările autoturismului care a căzut în Dunăre și în care se aflau patru persoane, din cauza temperaturii scăzute a apei, urmând ca acestea să fie reluate duminică dimineața.

'Căutările se vor relua duminică dimineață de către scafandrii de la ISU Mehedinți și ISU Arad. Acum, după mai multe scufundări, căutările au fost întrerupte, apa fiind foarte rece, de circa patru — cinci grade Celsius', a declarat Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Semenic.

În mașină se aflau patru persoane, un bărbat de circa 50 de ani, o femeie de 37 de ani, precum și copii lor, un băiat de 22 de ani și fetița de doi ani și jumătate. Familia este din Sichevița, județul Caraș-Severin, și a apelat la un șofer pentru a o duce într-o altă localitate. Acesta se pare că a pierdut, însă, controlul volanului și a plonjat în Dunăre.

'Intervenția este una foarte dificilă, deoarece sunt multe stânci și există riscul să rămânem și noi printre ele, curenții sunt foarte puternici, iar vizibilitatea redusă. Autoturismul nu se află în locul în care a plonjat, din cauza curenților puternici. Noi am ajuns undeva la o adâncime de 10 — 11 metri și nu am găsit decât ceva plastic, spoilerul și o aripă', a precizat șeful echipajului de scafandri din ISU Mehedinți, plutonier major Albert Cristian Mufturel.

Șoferul a fost transportat la Unitatea de primiri urgențe în vederea acordării primului ajutor medical, dar era conștient și într-o stare destul de bună. Rudele celor dispăruți în Dunăre spun că la fața locului nu se văd urme de frânare.

UPDATE ORA 17.34 Scafandrii continuă căutările familiei care a rămas în autoturismul căzut în Dunăre

Căutările autoturismului care a căzut în Dunăre, sâmbătă, la orele prânzului, continuă și la această oră.

'Scafandri au găsit elemente din autoturism, respectiv spoilerul cu numărul de înmatriculare, dar din păcate nu a fost găsită niciuna din cele patru persoane, până în momentul de față. Bărbatul care a reușit să ajungă la mal a fost transportat la spital de către Serviciul Județean de Ambulanță', a declarat Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Semenic al județului Caraș-Severin.

Rudele celor din mașină, aflați la fața locului, spun că este vorba de o întreagă familie, respectiv mama, tata, fiul cel mare, de peste 20 de ani, și o fetiță de aproape trei ani.

ORA 13.30 Caraș-Severin: Un autoturism în care se aflau cinci persoane, printre care un copil, a căzut în Dunăre

Un autoturism în care se aflau patru persoane adulte și un copil a căzut, sâmbătă, în Dunăre, în zona comunei Coronini.

'Un apel la 112, primit la ora 11,44, semnala că pe raza localității Coronini un autoturism a părăsit carosabilul și a căzut în Dunăre. Mai multe forțe din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin, Serviciului Județean de Ambulanță, Inspectoratului de Poliție Județean și Poliției de Frontieră Moldova Nouă s-au mobilizat de urgență la locul evenimentului. Din datele primite de la una din persoanele care se aflau în mașină și care a reușit să ajungă la mal se pare că în autoturism se mai găsesc patru persoane, dintre care trei adulți și un copil', afirmă Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Semenic al județului Caraș-Severin.

În sprijinul forțelor din județul Caraș-Severin vor veni și un elicopter SMURD de la Craiova și un echipaj de scafandri de la Mehedinți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...