UPDATE Cel puțin patru răniți într-o explozie la Diyarbakir, în sud-estul Turciei

UPDATE Cel puțin patru răniți într-o explozie la Diyarbakir, în sud-estul Turciei

O puternică explozie s-a produs marți în apropierea unui sediu al poliției din orașul Diyarbakir în sud-estul Turciei majoritar kurd, făcând cel puțin patru răniți, potrivit unor surse de securitate și medicale, citate de Reuters și AFP.

Un nor de fum gri se ridica deasupra clădirilor din jur după explozia auzită în tot orașul și a cărei cauză nu a fost imediat clară. Explozia a avut loc cu cinci zile înaintea unui referendum crucial în Turcia pentru consolidarea puterilor președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Explozia a avut loc în cartierul central și în mare parte rezidențial Baglar, unde un atentat cu mașină-capcană în fața unui sediu al poliției suspectat că a fost comis de militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a făcut zeci de răniți în noiembrie anul trecut.

Diyarbakir este cel mai mare oraș din sud-estul Turciei unde PKK a condus o insurgență împotriva statului pentru mai mult de trei decenii cerând autonomia kurdă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina