UPDATE CFR Călători: Trenul Regio 2464 a deraiat după stația Câineni, în urma coliziunii cu un tir; pasagerii, preluați cu mijloace auto

UPDATE CFR Călători: Trenul Regio 2464 a deraiat după stația Câineni, în urma coliziunii cu un tir; pasagerii, preluați cu mijloace auto

Trenul Regio 2464 a deraiat miercuri seara, în jurul orei 20:55, în apropierea stației Câineni (județul Vâlcea), în urma coliziunii cu un tir care s-a prăbușit de pe șosea și a intrat pe gabaritul căii ferate.

Un călător și mecanicul de locomotivă, care au fost răniți, au fost preluați de o ambulanță SMUD, restul pasagerilor fiind preluați cu mijloace auto și transportați la destinație, informează CFR Călători.

"În aceasta seară, în zona Câineni-Cornetu, un tir s-a prăbușit de pe șosea intrând în gabaritului căii ferate. În jurul orei 20:55, trenul Regio 2464, Podu Olt — Băbeni, a intrat în coliziune cu tirul, la o curbă după stația Câineni, și a deraiat. În tren, în afară de personalul feroviar, se mai aflau 4 pasageri. Aceștia sunt preluați de mijloace auto, puse la dispoziție de companiile feroviare, și sunt transportați la destinație. Până la eliberarea liniei curente se va asigura, de asemenea, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenurile afectate. La locul incidentului a ajuns ambulanța SMURD care a preluat un călător rănit și pe mecanicul de locomotivă. Echipe feroviare de la Siguranța Circulației CFR Călători și CFR Infrastructura se deplasează la fața locului", precizează reprezentanții companiei.

ORA 22.28 Vâlcea: Accident între un tir și un tren de călători; mai mulți pasageri și șoferul tirului, răniți ușor

Șase persoane au fost rănite ușor miercuri seara, în localitatea vâlceană Câineni, după ce un autotren încărcat cu grâu a intrat pe calea ferată și a fost lovit de un tren de pasageri al cărui vagon s-a răsturnat, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger.

El a spus că în urma coliziunii dintre tirul încărcat cu grâu și trenul de călători au fost rănite ușor șase persoane.

"La fața locului s-au deplasat trei autospeciale SMURD, două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea și o autospecială pentru descarcerare. Șase persoane au fost rănite ușor — șoferul tirului și cinci pasageri din tren", a precizat Octavian Fulger.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean de Poliție (IPJ) Vâlcea, șoferul tirului ar fi adormit la volan.

Accidentul a avut loc în satul Robești, din localitatea vâlceană Câineni.

"După primele cercetări, se pare că șoferul unui tir a adormit la volan și a intrat pe contrasens, apoi a rulat pe o pășune, oprindu-se pe calea ferată, moment în care a fost lovit de un tren regio (vagon autopropulsat). Vagonul, în care se aflau 7-8 persoane, s-a răsturnat. Toate persoanele au fost scoase din vagon. Unul dintre pasagerii din tren este posibil să fie rănit mai grav", au anunțat reprezentanții IPJ Vâlcea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...