UPDATE Ciclism - Turul Franței: Geraint Thomas, primul purtător al tricoului galben

UPDATE Ciclism - Turul Franței: Geraint Thomas, primul purtător al tricoului galben

Ciclistul galez Geraint Thomas este primul purtător al tricoului galben în ediția 2017 a Turului Franței, sâmbătă, la Dusseldorf (Germania), după victoria sa în prima etapă, un contratimp individual de 14 kilometri.

Coechipierul său, englezul Chris Froome, câștigătorul ultimei ediții și favorit al cursei, a încheiat pe locul 6 în această etapă marcată de căzătura și abandonul spaniolului Alejandro Valverde , pe un traseu devenit foarte alunecos din cauza ploii.

Thomas, 31 de ani, îmbracă pentru prima oară în cariera sa tricoul galben. Dublu campion olimpic pe pistă (urmărire pe echipe în 2008 și 2012), galezul, care a câștigat cursa Paris-Nisa în 2016, a fost cronometrat sâmbătă în 16 min 04 sec. El a fost urmat la cinci secunde de elvețianul Stefan Kueng (BMC Racing) și la 7 secunde de belarusul Vasil Kirienka (Team Sky).

Dintre favoriți, Froome a realizat de departe cea mai bună operațiune, comentează AFP. Sosit la doar 12 secunde de coechipierul său, el îi devansează cu peste 30 de secunde pe australianul Richie Porte și pe ceilalți pretendenți la podium.

În plus, columbianul Nairo Quintana a pierdut un coechipier prețios în persoana lui Valverde, cel care a încheiat pe locul 3 ediția din 2015 a Turului.

Duminică va avea loc etapa a 2-a, între Dusseldorf și orașul belgian Liege, lungă de 203,5 km.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”