UPDATE Ciclism - Turul Franței: Geraint Thomas, primul purtător al tricoului galben

UPDATE Ciclism - Turul Franței: Geraint Thomas, primul purtător al tricoului galben

Ciclistul galez Geraint Thomas este primul purtător al tricoului galben în ediția 2017 a Turului Franței, sâmbătă, la Dusseldorf (Germania), după victoria sa în prima etapă, un contratimp individual de 14 kilometri.

Coechipierul său, englezul Chris Froome, câștigătorul ultimei ediții și favorit al cursei, a încheiat pe locul 6 în această etapă marcată de căzătura și abandonul spaniolului Alejandro Valverde , pe un traseu devenit foarte alunecos din cauza ploii.

Thomas, 31 de ani, îmbracă pentru prima oară în cariera sa tricoul galben. Dublu campion olimpic pe pistă (urmărire pe echipe în 2008 și 2012), galezul, care a câștigat cursa Paris-Nisa în 2016, a fost cronometrat sâmbătă în 16 min 04 sec. El a fost urmat la cinci secunde de elvețianul Stefan Kueng (BMC Racing) și la 7 secunde de belarusul Vasil Kirienka (Team Sky).

Dintre favoriți, Froome a realizat de departe cea mai bună operațiune, comentează AFP. Sosit la doar 12 secunde de coechipierul său, el îi devansează cu peste 30 de secunde pe australianul Richie Porte și pe ceilalți pretendenți la podium.

În plus, columbianul Nairo Quintana a pierdut un coechipier prețios în persoana lui Valverde, cel care a încheiat pe locul 3 ediția din 2015 a Turului.

Duminică va avea loc etapa a 2-a, între Dusseldorf și orașul belgian Liege, lungă de 203,5 km.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

3 Lui Băsescu i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a început să enumere premieri din UE care s-au pus în slujba lui Putin

4 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

5 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei