UPDATE Comisia juridică a Senatului: Aviz favorabil cererii DNA în cazul Oprea

UPDATE Comisia juridică a Senatului: Aviz favorabil cererii DNA în cazul Oprea

Senatorii juriști au dat miercuri aviz favorabil cererii DNA în cazul senatorului Gabriel Oprea. Au fost opt voturi 'pentru' și două 'împotrivă'.

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), a subliniat că în timpul audierii Gabriel Oprea "nu a vrut să spună foarte multe".

"Comisia juridică a hotărât cu majoritate, opt voturi pentru și două împotrivă, să dea un raport favorabil solicitării PÎCCJ privind începerea urmăririi penale asupra dlui senator Gabriel Oprea. (...) Dl Oprea nu a vrut să spună foarte multe lucruri, doar a încercat să ne explice, procedural vorbind, în calitatea lui de viceprim-ministru, cum anume funcționau aceste coloane. A stat foarte puțin", a declarat Boboc.

Întrebat dacă i se pare neobișnuit faptul că Gabriel Oprea a optat să nu vină la Comisie însoțit de avocatul său, Boboc a replicat: "Nu vreau să interpretez eu, nu neapărat este neobișnuit. Cred că dl Oprea a înțeles că nu vine la Comisia juridică să se apere sau să își prezinte apărarea aici. Se va duce la instanță și la Parchet, ceea ce e absolut firesc".

Senatorul liberal a adăugat că, în fața Comisiei juridice, "oamenii nu vin ca la judecător".

"Noi nu din acest punct de vedere ne pronunțăm. Putem, de multe ori, să considerăm că nu există o vinovăție, dar vinovăția până la demararea unor proceduri e o mică diferență. Cred, din acest motiv, că în fața instanțelor, cu Parchet, cu avocați, cu tot ce trebuie, să se desfășoare actul de justiție", a mai spus Boboc.

Dosarul care îl vizează are 18 volume.

Pe 31 august, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia