UPDATE Comisia juridică a Senatului: Aviz favorabil cererii DNA în cazul Oprea

UPDATE Comisia juridică a Senatului: Aviz favorabil cererii DNA în cazul Oprea

Senatorii juriști au dat miercuri aviz favorabil cererii DNA în cazul senatorului Gabriel Oprea. Au fost opt voturi 'pentru' și două 'împotrivă'.

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), a subliniat că în timpul audierii Gabriel Oprea "nu a vrut să spună foarte multe".

"Comisia juridică a hotărât cu majoritate, opt voturi pentru și două împotrivă, să dea un raport favorabil solicitării PÎCCJ privind începerea urmăririi penale asupra dlui senator Gabriel Oprea. (...) Dl Oprea nu a vrut să spună foarte multe lucruri, doar a încercat să ne explice, procedural vorbind, în calitatea lui de viceprim-ministru, cum anume funcționau aceste coloane. A stat foarte puțin", a declarat Boboc.

Întrebat dacă i se pare neobișnuit faptul că Gabriel Oprea a optat să nu vină la Comisie însoțit de avocatul său, Boboc a replicat: "Nu vreau să interpretez eu, nu neapărat este neobișnuit. Cred că dl Oprea a înțeles că nu vine la Comisia juridică să se apere sau să își prezinte apărarea aici. Se va duce la instanță și la Parchet, ceea ce e absolut firesc".

Senatorul liberal a adăugat că, în fața Comisiei juridice, "oamenii nu vin ca la judecător".

"Noi nu din acest punct de vedere ne pronunțăm. Putem, de multe ori, să considerăm că nu există o vinovăție, dar vinovăția până la demararea unor proceduri e o mică diferență. Cred, din acest motiv, că în fața instanțelor, cu Parchet, cu avocați, cu tot ce trebuie, să se desfășoare actul de justiție", a mai spus Boboc.

Dosarul care îl vizează are 18 volume.

Pe 31 august, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…