UPDATE Constanța: Salariații Petromidia continuă greva spontană

UPDATE Constanța: Salariații Petromidia continuă greva spontană

UPDATE 13.17 Cei peste 300 de salariați ai rafinăriei Petromidia care au refuzat joi să înceapă lucrul în tura de dimineață continuă protestul spontan pe platforma sediului administrativ al companiei din Năvodari, pentru a obține majorarea salariului net cu 13%.

* KMG International: Protestele spontane de pe platforma Petromidia nu au pus în pericol operațiunile de producție

Liderul Sindicatului Liber Petrochimistul, Petre Tancău, a declarat pentru AGEPRES că angajații din tura de noapte au rămas peste program, în ciuda epuizării și a condițiilor meteorologice grele, pentru că posturile de muncă din rafinărie sunt catalogate drept 'locuri de muncă speciale cu foc continuu' și nu pot fi părăsite decât cu înlocuitori. Ei au acceptat situația de forță majoră după ce salariații din schimbul 1 au refuzat să intre pe poarta rafinăriei, în semn de protest față de refuzul acționarului majoritar de a accepta creșterile salariale propuse prin Contractul Colectiv de Muncă (CCM).

'Administrația a refuzat propunerile avansate de noi încă din noiembrie 2015 pentru majorarea salariului și astăzi, după declanșarea protestului spontan, a venit de la București vicepreședintele operațional, Cătălin Dumitru, cu propuneri de dezamorsare a conflictului. Reprezentantul acționarului majoritar KazMunayGas a venit să susțină ideea că în perioada 2013-2016 la Petromidia au crescut salariile cu procente de până la 78 % și din acest motiv nu poate fi acordată creșterea de 13% solicitată de sindicatul reprezentantiv. Oamenii spun că este posibil, dar că ei nu au regăsit această creștere pe fluturașii de salariu și îl așteaptă la Năvodari pe președintele Comisiei Centrale de Negociere, Azamat Zhangulov, să le prezinte situația reală, așa cum este cunoscută la sediul din București al companiei', a declarat Petre Tancău.

ORA 8.06 Constanța: Protest spontan al salariaților de pe platforma Petromidia

Peste 300 de salariați ai rafinăriei Petromidia au refuzat, joi, să intre în tura de dimineață, declanșând un protest spontan pe platforma petrochimică de la Năvodari, pentru a susține solicitările sindicale de majorare a salariului.

Contactat telefonic, liderul Sindicatului Liber Petrochimistul, Petre Tancău, a confirmat că salariații din schimbul 1 au refuzat să intre pe poarta rafinăriei, inițiind un protest spontan pe platforma din fața sediului administrativ.

"Oamenii sunt supărați pentru că administrația a refuzat propunerile avansate de noi încă din noiembrie 2015, pentru majorarea salariului. Pe fondul creșterii productivității, a creșterii profitului, sindicatul a solicitat, noi am solicitat o creștere salarială de 13%, de la 1 ianuarie 2016, având în vedere că nu au mai fost acordate creșteri salariale reale din 2010. Oferta administrației KazMunayGas a fost o creștere salarială de 2-3%, adică 125 de lei la salariul brut, începând cu data de 1 octombrie. Am făcut apel la reluarea negocierilor, dar ultimul mesaj transmis de administrație a fost că oferta avansată va fi retrasă dacă nu încheiem rapid Contractul Colectiv de Muncă și astfel s-a ajuns la acest protest spontan", a declarat Tancău, pentru AGERPRES.

Liderul sindical a mai spus că, până la ora 10,00, salariații din schimbul de noapte vor continua producția și nu-și vor părăsi locurile de muncă, dar cei aflați în schimbul 3 nu pot să asigure continuitatea mai mult de 4 ore.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…