UPDATE: Consultări Cioloş-partide, pe tema alegerii primarilor. Reprezentanţii UNPR au ajuns la Vila Lac

UPDATE: Consultări Cioloş-partide, pe tema alegerii primarilor. Reprezentanţii UNPR au ajuns la Vila Lac

UPDATE 11.00: Dacian Cioloş şi liderii UNPR au, luni, consultări, pe tema modificării legii care vizează alegerea primarilor în două tururi.

UPDATE 10.35: O delegaţie a PNL, condusă de copreşedintele Vasile Blaga, a ajuns, luni, la Vila Lac 1, pentru a participa la discuţiile cu premierul Dacian Cioloş, care vizează modificarea legislaţiei electorale, pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, informează Agerpres.

Din delegaţia anunţată a liberalilor mai fac parte prim-vicepreşedinţii Ludovic Orban, Adriana Săftoiu, Gheorghe Flutur şi secretarul general al partidului, Ilie Bolojan. 

-----

Premierul Dacian Cioloş discută, luni, la Vila Lac, cu liderii partidelor parlamentare, despre modificarea legii alegerilor locale, potrivit unor surse citate de Agerpres. 

La începutul săptpmânii, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că varianta unei ordonanţe de urgenţă pe tema modificării legislaţiei privind alegerea primarului este cea mai bună soluţie. 

Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Sinaia, că dacă legea alegerilor locale se va schimba prin mijloace "abuzive", atunci PSD nu va participa la alegeri. Mai mult, el a arătat că PSD va participa la discuţiile cu premierul Dacian Cioloş pe această temă.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat, sâmbătă, că progresiştii vor respecta legea alegerilor locale, votată de toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur. 

De asemenea, copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut că legile electorale nu trebuie schimbate în funcţie de interesul unui partid. 

Mişcarea Populară solicită modificarea legilor electorale în sensul alegerii primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct şi în două tururi de scrutin, a anunţat săptămâna trecută preşedintele MP, Traian Băsescu, la finalul Consiliului Executiv Naţional al partidului. 

PSRO susţine alegerea în două tururi din motive de reprezentativitate sporită oferită viitorilor primari, subliniind că în acest fel se permite şi o şansă mai bună pentru reînnoirea clasei politice, dându-se ocazia partidelor mici sau nou apărute să aibă o şansă corectă. 

Pe de altă parte, formaţiunea condusă de Geoană spune că ar fi corect ca modificarea legii în vederea alegerii primarilor din două tururi să se facă printr-o lege aprobată în Parlament. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...