UPDATE Cristina Tarcea (ÎCCJ): Noi, ca popor, avem o problemă cu valorile morale

UPDATE Cristina Tarcea (ÎCCJ): Noi, ca popor, avem o problemă cu valorile morale

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a susținut, miercuri, referindu-se la adoptarea de către Guvern a OUG de modificare a Codurilor penale, că poporul român are ''o problemă cu valorile morale".

"Cred că noi, ca popor, avem o problemă cu valorile morale și cred că ar trebui să ne gândim foarte serios spre ceea ce vrem să ne îndreptăm", a spus Cristina Tarcea, la intrarea în sediul CSM.

Ea a precizat că va face o statistică a dosarelor aflate pe rolul ÎCCJ care vor fi afectate de actul normativ adoptat de Guvern.

"Trebuie să văd cu atenție care este noua formă a ordonanței, când am să mă întorc la Curte am să încerc să fac o statistică a dosarelor aflate pe rol, a obiectului lor și, în funcție de asta, vom stabili și impactul", a arătat Cristina Tarcea.

Totodată, ea este de părere că pentru Guvern nu a contat niciodată punctul de vedere al CSM.

"A fost trimisă CSM o solicitare prin care se cerea avizul, dar fără a se menționa că va avea loc o ședință de Guvern aseară sau în dimineața asta. (...) N-a contat niciodată punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii, lucru care cred că ar trebui să se schimbe, pentru că, dacă se dorește o consultare reală, în primul rând, un punct de vedere avizat nu-l pot da decât specialiștii", a mai spus Tarcea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante