UPDATE Deputații au decis că Adrian Gurzău nu poate fi reținut; nu s-a întrunit numărul de voturi necesar

UPDATE Deputații au decis că Adrian Gurzău nu poate fi reținut; nu s-a întrunit numărul de voturi necesar

Deputatul Adrian Gurzău nu poate fi reținut, a decis marți plenul Camerei Deputaților.

"Comisia de numărare a voturilor a constatat: număr total al deputaților — 355, număr deputați prezenți — 278, număr total de voturi exprimate — 267, număr de voturi anulate — 1, număr de voturi valabil exprimate — 266, din care voturi pentru — 136, voturi contra — 130. Cu rușine trebuie să anunț că, având în vedere că din totalul de 355 de deputați au fost prezenți 278, din care 136 au votat pentru, se constată că nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea proiectului de hotărâre", a afirmat Mircea Dolha, membru al Comisiei pentru numărarea voturilor, în plenul Camerei Deputaților.

Votul a fost secret cu bile.

Deputatul Adrian Gurzău le-a solicitat, în plen, colegilor săi să dea un vot de respingere a cererii de reținere și arestare preventivă a sa pe motiv că nu reprezintă un pericol public.

Luni, Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat cererea ministrului Justiției de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău , pentru infracțiunea de trafic de influență.

Pe 27 septembrie, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea și referatul pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influență în dosarul Carpatica Asig. Potrivit DNA, în dosar există date și probe din care rezultă că deputatul Gurzău ar fi comis fapte de corupție.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...