UPDATE DIICOT va audia 8 persoane pentru fraude cu carduri în dosarul în care ar fi implicat și soțul Andei Adam

UPDATE DIICOT va audia 8 persoane pentru fraude cu carduri în dosarul în care ar fi implicat și soțul Andei Adam

Procurorii DIICOT Constanța vor audia, miercuri, cu mandat de aducere, opt persoane într-un dosar privind falsificarea instrumentelor de plată electronică, în care prejudiciul se ridică la aproximativ 300.000 de lei.

Potrivit unor surse judiciare, printre cei care au primit mandat de aducere și vor fi audiați la sediul DIICOT Constanța se numără și Sorin Andrei Nicolescu, soțul cântăreței Anda Adam.

"La data de 19 octombrie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea DIICOT — Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat opt percheziții domiciliare la membrii unei grupări infracționale. Gruparea era specializată în falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, accesând fără drept sistemele informatice", informează un comunicat al DIICOT transmis, miercuri, AGERPRES.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate echipamente IT, medii de stocare, telefoane mobile și sume de bani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2015, cei în cauză ar fi falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip "skimmer", de pe carduri bancare originale, ale căror emitenți legitimi sunt bănci sau alte instituții financiare din Australia, Statele Unite și Mexic.

Ulterior, aceștia ar fi folosit cardurile contrafăcute, retrăgând sau încercând să retragă diferite sume de bani de la mai multe bancomate din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, precum și jandarmi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia