Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

UPDATE Disidentul chinez Liu Xiaobo 'este pe moarte', anunță spitalul unde acesta este internat

UPDATE ORA 13:20 Disidentul chinez Liu Xiaobo, laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2010, a suferit o insuficiență respiratorie și este 'pe moarte', a anunțat miercuri spitalul din nordul-estul Chinei unde Liu este tratat de cancer de ficat în fază terminală, informează agențiile de presă DPA și AFP.

Familia disidentului a fost informată cu privire la starea lui de sănătate, dar a refuzat intubarea și trecerea lui pe respirație artificială, susține spitalul.

După trei zile de tratament intensiv, 'pacientul este în insuficiență respiratorie', a anunțat spitalul universitar numărul 1 din Shenyang, precizând într-un comunicat că a explicat familiei necesitatea intubării, însă aceasta ar fi refuzat.

Înainte de aceasta, în dimineața zilei de miercuri, spitalul anunța că Liu Xiaobo suferă de o 'disfuncție de organe'.
Opozantul de 61 de ani a fost eliberat condiționat și spitalizat după ce a fost diagnosticat în mai cu un cancer de ficat în fază terminală. Înainte de aceasta, el a stat opt ani în detenție, condamnat pentru 'subversiune'.

Beijingul se opune plecării sale în străinătate pentru tratament și afirmă că starea lui interzice orice deplasare, contrar a ceea ce afirmau duminică doi medici occidentali admiși la căpătâiul lui. Spitalul universitar numărul 1 din Shenyang (nord-estul Chinei) a difuzat în fiecare zi comunicate alarmiste, afirmând că disidentul este într-o stare 'critică', potrivit AFP.

* ORA 08:52 Disidentul chinez Liu Xiaobo suferă de o disfuncție de organe (spital)

Disidentul chinez Liu Xiaobo suferă de o disfuncție de organe, a anunțat miercuri spitalul unde este tratat laureatul Premiului Nobel pentru Pace 2010 de la ieșirea sa din închisoare, însă apărătorii drepturilor omului pun la îndoială veridicitatea rapoartelor medicale transmise de autorități, informează AFP.

Opozantul de 61 de ani a fost eliberat condiționat și spitalizat după ce a fost diagnosticat în mai cu un cancer de ficat în fază terminală. Înainte de aceasta, el a stat opt ani în detenție, condamnat pentru 'subversiune'.

Beijingul se opune plecării sale în străinătate pentru tratament și afirmă că starea lui interzice orice plecare, contrar a ceea ce afirmau duminică doi medici occidentali admiși la căpătâiul lui. Spitalul universitar numărul 1 din Shenyang (nord-estul Chinei), unde este el îngrijit, a difuzat în fiecare zi comunicate alarmiste, afirmând că disidentul este într-o stare 'critică', notează AFP.

Într-un nou comunicat difuzat miercuri, spitalul susține că funcțiile sale hepatice continuă să se deterioreze și că el suferă de o disfuncție de organe. Spitalul a anunțat marți că el se află sub dializă și în stare de șoc septic.

'În condițiile în care autoritățile controlează toate informațiile despre starea de sănătate a lui Liu Xiaobo, este dificil de verificat veridicitatea comunicatelor publicate de spital pe site-ul său', a declarat pentru AFP Patrick Poon, responsabil în China al Amnesty International. 'Însă ne putem întreba în mod legitim dacă autoritățile nu publică aceste informații pentru a-și justifica refuzul de a-l lăsa să iasă din țară', constată Poon.

'Nu știm în ce măsură este vorba de rapoarte medicale sau de informații manipulate în scopuri politice', subliniază, la rândul său, Maya Wang, de la organizația de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch.

SUA au propus din nou marți să-l primească pe Liu Xiaobo pentru tratament medical.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

5 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul