UPDATE DNA i-a deschis trei dosare noi de abuz în serviciu lui Nicușor Constantinescu - avocat

UPDATE DNA i-a deschis trei dosare noi de abuz în serviciu lui Nicușor Constantinescu - avocat

Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, este cercetat în trei noi dosare de către Serviciul Teritorial Constanța al DNA sub învinuirea de abuz în serviciu, potrivit avocatului său, Marius Mocanu.

Marius Mocanu a declarat, la ieșirea de la DNA, că Nicușor Constantinescu a fost citat la DNA Constanța pentru a i se aduce la cunoștință faptul că este suspect în alte trei dosare de abuz în serviciu, două dintre ele fiind instrumentate pentru activitatea Regiei Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța și un al treilea pentru contractele încheiate cu o societate comercială editoare de presă — Combat Press SRL.

"Domnul Constantinescu a fost transferat pentru că a fost citat în legătură cu trei noi dosare aflate pe rolul DNA Constanța. I s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, s-a dispus începerea urmăririi penale, s-a dispus administrarea dintre probe în unul dintre dosare respectiv o expertiză contabilă și pentru moment suntem în situația în care am luat la cunoștință învinuirile din cele trei dosare și o să solicităm procurorului de caz consultarea dosarului pentru a putea să formulăm declarații și probele pe care le solicităm în apărare", a declarat avocatul.

Potrivit sursei citate, noile dosare sunt întemeiate pe rapoartele Curții de Conturi din perioada anilor 2010, 2011, 2012, 2013.

"În esență este vorba de chestiuni ce derivă tot din sesizări ale Curții de Conturi fiind vorba de presupuse fapte de abuz în serviciu, inspectorii constatând că s-ar fi plătit sume în mod nelegal de către Consiliul Județean Constanța către RAJDP Constanța în vederea realizării unui program de drumuri în județ și acordării unei subvenții. Acestea sunt în esență acuzațiile și vizează fapte din perioada anilor 2010, 2011, 2012, 2013. Două dintre dosare sunt cu RAJDP, iar unul dintre dosare este cu achiziția și plata unor servicii de publicitate către societatea Combat Press. Prejudiciul imputat este de ordinul zecilor de milioane de lei întrucât este vorba de plăți care au fost făcute de către CJ Constanța pentru edificarea unor drumuri și sunt sume destul de mari. În esență se susține că lucrările nu au fost realizate în mod corespunzător, nu au fost realizate deloc sau nu există documente justificative din punct de vedere legal', a mai precizat avocatul Marius Mocanu, la ieșirea de la DNA.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”