UPDATE Dosarul copilului ucis de maidanezi: Proprietarul terenului, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare

UPDATE Dosarul copilului ucis de maidanezi: Proprietarul terenului, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare

Magistrații de la Curtea de Apel București l-au condamnat joi definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă pe Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde a fost ucis în 2013, de câini maidanezi, copilul Ionuț Anghel.

Constantin Ciorăscu este acționar și administratorul firmei SC Tei Rezidențial SRL, care deține terenul pe care a fost ucis copilul.

Totodată, CAB a admis apelurile declarate de familia lui Ionuț Anghel și a decis ca Ciorăscu să fie condamnat la trei ani de închisoare cu executare, după ce acesta primise de la Judecătoria sectorului 2 trei ani de închisoare cu suspendare.

În schimb, instanța a menținut decizia judecătoriei de condamnare a Administrației Domeniului Public Sector 2 București la plata unei amenzi penale de 300.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, aceeași sumă urmând să achite și SC Tei Rezidențial SRL București.

De asemenea, a fost menținută și hotărârea pe latură civilă a judecătoriei care a decis ca Administrația Domeniului Public Sector 2 București, SC Tei Rezidențial SRL București și Constantin Ciorăscu să plătească în solidar suma totală de 2,4 milioane de euro, astfel: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuț), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Anghel (mama lui Ionuț) și 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuț).

Magistrații au menținut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidențial SRL, până la concurența sumei de 1,7 milioane euro.

Constantin Ciorăscu a fost prezent joi la citirea sentinței.

Pe 2 septembrie 2013, o femeie a sunat la 112 și a anunțat că și-a pierdut în Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoți, aceștia având patru ani (Ionuț Anghel) și, respectiv, șase ani (Andrei Anghel). La scurt timp, copilul de șase ani a venit la bunica lui și i-a spus că Ionuț este încolțit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însă băiatul era mort.

Procurorii de la Parchetul General au acuzat ADP Sector 2 că nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire/ delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea celor doi minori într-o zonă sălbatică și a creat condițiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de șapte câini, al căror atac a condus la decesul unui minor.

"De asemenea, în sarcina inculpaților SC Rezidențial SRL București și Ciorăscu Constantin (în calitate de administrator al acestei societăți) s-a reținut faptul că nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului A.I.C., prin menținerea integrității împrejmuirii, pentru ținerea câinilor societății exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei și prin îndeplinirea obligațiilor ce decurg din legislația referitoare la deținerea de câini, inclusiv a celor periculoși sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului Anghel Ionuț", au arătat procurorii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…