UPDATE Dosarul preotului Cristian Pomohaci, preluat de Parchetul General

UPDATE Dosarul preotului Cristian Pomohaci, preluat de Parchetul General

Parchetul General a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș dosarul în care preotul Cristian Pomohaci este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Oficiali din Parchetul General au declarat miercuri pentru AGERPRES că Pomohaci, care este și cântăreț de muzică populară, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 222 din Codul penal.

Articolul la care se face referire prevede: ''Fapta persoanei majore de a-i propune unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani să se întâlnească, în scopul comiterii unui act dintre cele prevăzute în art. 220 sau art. 221, inclusiv atunci când propunerea a fost făcută prin mijloacele de transmitere la distanță, se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă''.

Preotul Cristian Pomohaci, din parohia Moșuni, județul Mureș, a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în presă.

Ulterior, Pomohaci a fost chemat la Arhiepiscopia din Alba Iulia pentru a oferi explicații cu privire la înregistrarea audio care îl incriminează și s-a decis ca părintele să fie oprit de la slujirea sfintelor taine și a tuturor slujbelor bisericești pe o perioadă de 30 de zile, timp în care el trebuie să aducă argumente în favoarea sa.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a anunțat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârșit în prezența sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întrețină relații homosexuale cu el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia