UPDATE Dr. Marius Dabija (Spitalul de Neurochirurgie): Polițistul rănit a mișcat mâna și piciorul drept

UPDATE Dr. Marius Dabija (Spitalul de Neurochirurgie): Polițistul rănit a mișcat mâna și piciorul drept

UPDATE ORA 13.10 Neurochirurgul Marius Dabija, purtător de cuvânt al Spitalului "Nicolae Oblu" din Iași a declarat miercuri că polițistul rănit în misiunea de la Rădăuți se află în continuare în stare critică, însă au apărut mișcări spontane spontane pe partea dreaptă, ale mâinii și piciorului, ceea ce este un semn bun.

 Potrivit lui Dabija, în cursul nopții, polițistul a fost supus unei intervenții pentru a-i scădea presiunea intracraniană.

"Starea pacientului este în continuare ușor instabilă din punct de vedere hemodinamic. Încă este pe suport de adrenalină, intubat, ventilat, dar din ce în ce mai ușor de controlat, din ce în ce mai stabil. Ceea ce e un semn bun. Au apărut niște mișcări spontane pe partea dreaptă, ceea ce din punct de vedere neurologic este un semn foarte bun. Avem tot ce trebuie pentru a controla starea lui hemodinamică, pentru a-l ajuta cât putem de mult să treacă de acest eveniment neplăcut. Sperăm să nu mai apară alte complicații", a declarat neurochirurgul Marius Dabija.

Potrivit acestuia, în cursul nopții polițistul a fost supus unei intervenții chirurgicale din cauza unui hematom intracerebral.

"S-a făcut o craniotomie decompresivă, s-a lăsat loc creierului să poată expansiona. Era un edem cerebral important, un hematom intracerebral important. A fost o intervenție pentru o hemostrază cât mai perfectă. Pacientul are o situație cerebrală severă", a precizat medicul ieșean.

ORA 8.06 Iași: Starea de sănătate a polițistului rănit în misiune la Rădăuți, în continuare critică

Medicii sunt în continuare ''extrem de rezervați'' privind starea de sănătate a polițistului atacat cu o sabie în timpul unei percheziții domiciliare la Rădăuți, a afirmat, miercuri, Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie ''Nicolae Oblu'' din Iași.

"Pacientul a petrecut noaptea la Terapie Intensivă. Este intubat, ventilat, pe suport volemic. Este în stare gravă în continuare din cauza severității lezionare și posibilelor complicații", a declarat pentru AGERPRES dr. Ciuhodaru.

Oficiali din Poliție au anunțat că unii dintre colegii polițistului rănit au donat sânge pentru acesta, acțiuni similare continuând miercuri dimineață.

Un polițist de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava a fost grav rănit, marți dimineață, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziții ce se desfășura la Rădăuți, potrivit IGPR.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale, fiind efectuate opt percheziții domiciliare.

La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate l-a atacat și rănit, cu o sabie, pe agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, "rănindu-l foarte grav la cap și braț", conform IPJ Suceava.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”