UPDATE EURO 2016: Germania - Polonia 0-0

UPDATE EURO 2016: Germania - Polonia 0-0

Reprezentativele de fotbal ale Germaniei și Poloniei au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, pe Stade de France din Saint-Denis, într-un meci din Grupa C a EURO 2016.

Cele două echipe nu au reușit să se departajeze la capătul unui meci bun și sunt favorite să meargă împreună în optimile de finală. Polonia a avut, totuși, cele mai mari ocazii, prin Milik.

Campioana mondială en titre a început în forță și Goetze a avut prima ocazie a meciului în minutul 4, când a reluat peste poartă cu capul în urma centrării lui Draxler. Două minute mai târziu s-a consemnat un șut puternic al lui Hector, deviat periculos de Khedira. Presiunea echipei Germaniei a continuat și Kroos (16) a reluare din cădere, la pasa lui Muller, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

După un prim sfert de oră controlat de Nationalmannschaft, Polonia a ieșit mai mult la joc și a reușit să creeze pericol la poarta lui Neuer, dar șuturile lui Lewandowski și Milik (ambele în min. 22) au fost blocate de apărarea germană.

După minutul 30, Germania a revenit la controlul jocului, însă fără a reuși să creeze ocazii de gol. O situație notabilă a fost înregistrată în finalul primei reprize, când Khedira (44) a șutat din voleu alături de poartă.

Partea a doua a meciului a început cu o mare ocazie a polonezilor, prin Milik, care a ratat reluarea din 5 metri, la centrarea lui Grosicki (46). Un minut mai târziu, Germania a fost aproape de gol, dar Goetze (47), bine găsit în careu, a șutat în brațele lui Fabianski.

Milik a creat pericol la poarta lui Neuer (59), dar șutul său de la 25 de metri a trecut milimetric pe lângă poartă, pentru ca doar câteva secunde mai târziu Lewandowski să fie blocat in extremis de Boateng.

Kroos (65) a tras un șut peste poartă, dar Polonia a fost mai aproape de gol, prin Milik (69), care a luftat incredibil la 11 metri de poarta lui Neuer. Apoi a fost rândul echipei lui Loew să rateze o bună șansă, prin Ozil (69), care a reluat fără preluare centrarea lui Schuerrle, dar Fabianski a respins de sub bara transversală.

Germania a dominat ultima parte a meciului, dar nu a reușit să îngenuncheze eroica apărare poloneză.

Polonia, viitoarea adversară a României în preliminariile Cupei Mondiale 2018, rămâne cu o singură victorie în 21 de partide cu Germania, succesul fiind obținut în campania de calificare pentru turneul din Franța.

Germania marcase în ultimele 14 partide de la turneele finale, în timp ce Robert Lewandowski a fost golgheterul preliminariilor EURO 2016, cu 13 goluri.

Ambele echipe au câte patru puncte, iar în ultima etapă Germania va înfrunta Irlanda de Nord, în timp ce Polonia va da piept cu Ucraina.

Germania — Polonia 0-0
Saint-Denis, Stade de France: 73.648 spectatori
EURO 2016, Grupa C

Au evoluat echipele:
Germania: 1. Manuel Neuer (căpitan) — 4. Benedikt Hoewedes, 17. Jérome Boateng, 5. Mats Hummels, 3. Jonas Hector — 18. Toni Kroos, 6. Sami Khedira — 13. Thomas Muller, 8. Mesut Ozil, 11. Julian Draxler (23. Mario Gomez, 71) — 19. Mario Goetze (9. André Schuerrle, 66). Selecționer: Joachim Loew.
Rezerve neutilizate: 12. Bernd Leno, 22. Marc-André ter Stegen — 21. Joshua Kimmich, 2. Shkodran Mustafi, 16. Jonathan Tah, 14. Emre Can, 20. Leroy Sané, 7. Bastian Schweinsteiger, 15. Julian Weigl, 10. Lukas Podolski.

Polonia: 22. Lukasz Fabianski — 20. Lukasz Piszczek, 15. Kamil Glik, 2. Michal Pazdan, 3. Artur Jedrzejczyk — 16. Jakub Blaszczykowski (21. Bartosz Kapustka, 80), 10. Grzegorz Krychowiak, 5. Krzysztof Maczynski (6. Tomasz Jodlowiec, 76), 11. Kamil Grosicki (17. Slawomir Peszko, 87) — 7. Arkadiusz Milik, 9. Robert Lewandowski (căpitan). Selecționer: Adam Nawalka.
Rezerve neutilizate: 12. Artur Boruc, 1. Wojciech Szczesny — 4. Thiago Cionek, 18. Bartosz Salamon, 14. Jakub Wawrzyniak, 8. Karol Linetty, 23. Filip Starzynski, 19. Piotr Zielinski, 13. Mariusz Stepinski.

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenți: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra; arbitri asistenți adiționali: Pol van Boekel, Richard Liesveld (toți din Olanda); arbitru de rezervă: Daniele Orsato (Italia)
Delegat UEFA: Janis Mezeckis (Letonia)
Cartonașe galbene: Khedira (3), Ozil (34), Maczynski (45), Grosicki (55), Boateng (67), Peszko (90+3).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro