UPDATE EURO 2016: Germania, în sferturile de finală după 3-0 cu Slovacia

UPDATE EURO 2016: Germania, în sferturile de finală după 3-0 cu Slovacia

Selecționata de fotbal a Germaniei s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2016, după ce a învins cu scorul de 3-0 (2-0) reprezentativa Slovaciei, într-o partidă disputat duminică pe stadionul Pierre Mauroy din Lille, în optimile de finală ale competiției.

Golurile campioanei mondiale en titre au fost marcate de Jerome Boateng (min.8), Mario Gomez (min.43) și Julien Draxler (63).

Germania, câștigătoarea Grupei C, s-a revanșat cu această ocazie în fața Slovaciei, una dintre echipele calificate în optimi de pe poziția a treia în grupă, care o învinsese surprinzător la sfârșitul lunii trecute, la Augsburg (scor 1-3), în penultimul meci de pregătire al nemților înaintea turneului final din Franța.

Selecționerul german Joachim Loew l-a preferat la acest joc, în flancul stâng, pe Julian Draxler în locul lui Mario Goetze, dezamăgitor de la debutul competiției din Hexagon, o mutare care s-a dovedit inspirată, în timp ce slovacii au efectuat patru schimbări în unsprezecele de start față de ultimul lor joc din Grupa B (0-0 cu Anglia).

De menționat că administratorii arenei din Lille au fost nevoiți să schimbe de urgență gazonul la jumătatea acestei săptămâni, după ce suprafața de joc devenise impracticabilă în urma meciurilor din grupe.

Campioana mondială s-a jucat cu ocaziile pe parcursul primei reprize, atacanții săi Mario Gomez și Thomas Muller hărțuind în permanență apărarea adversă, în timp ce slovacii, complet depășiți de miza jocului, nu au reușit să expedieze decât un singur șut pe poartă până la pauză.

Germanii au reușit deschiderea scorului după numai opt minute de joc, prin Jerome Boateng, care l-a învins pe portarul Kozacik cu un șut de la 25 m, după ce balonul fusese respins de defensiva slovacă în urma unui corner.

Nemții puteau să-și dubleze avantajul cinci minute mai târziu, însă Mesut Ozil nu a reușit să-l învingă pe Kozacik la lovitura de la 11 m acordată de arbitru pentru un fault în careu comis de căpitanul slovacilor, Martin Skrtel, asupra lui Mario Gomez (min.13).

Elevii lui Joachim Loew au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri, în urma unei acțiuni în flancul stâng a lui Julian Draxler, centrarea acestuia fiind fructificată de Mario Gomez (min.43).

După pauză, slovacii au fost ceva mai activi decât în prima repriză, în special prin Hamsik și Kucka, însă germanii au reușit să gestioneze foarte bine jocul, fără să-și asume niciun risc.

În minutul 63, nemții si-au mărit avantajul prin Julien Draxler, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, care a trimis balonul in poarta lui Kozacik cu o execuție superbă, după o deviere a lui Hummels, stabilind rezultatul final al întâlnirii.

Reprezentativa Germaniei s-a calificat. astfel, în sferturile de finală ale EURO 2016 fără să încaseze niciun gol de la debutul competiției, după 2-0 cu Ucraina, 0-0 cu Polonia și 1-0 cu Irlanda de Nord — în grupă și 3-0 cu Slovacia — în optimi.

Nationalmannschaft, care participă pentru a 12-a oară consecutiv la un Campionat European, are în palmares trei titluri de campioană continentală (1972, 1980, 1996), precum și trei finale disputate (1976, 1982, 2008).

La ediția trecută, din 2012, Germania s-a oprit în semifinale, fiind învinsă la limită de Italia (1-2), pe care o va putea reîntâlni acum în sferturile de finală, dacă Squadra Azzurra va reuși să treacă de deținătoarea titlului european, Spania, luni, pe Stade de France.

Germania — Slovacia 3-0 (2-0)
Au marcat: Jerome Boateng (8), Mario Gomez (43), Julien Draxler (63).
Lille — Stade Pierre Mauroy
EURO 2016 — Optimi de finală

Echipe:
Germania: 1-Manuel Neuer (căpitan) — 3-Jonas Hector, 5-Mats Hummels, 17-Jerome Boateng (4-Benedikt Höwedes, min.72), 21-Joshua Kimmich — 11-Julian Draxler (0-Lukas Podolski, min.72), 6-Sami Khedira (7-Bastian Schweinsteiger, min.76), 8-Mesut Ozil, 18-Toni Kroos, 13-Thomas Muller — 23-Mario Gomez. Selecționer: Joachim Loew.

Rezerve neutilizate: 12-Bernd Leno, 22-Marc-Andre ter Stegen — 2-Shkodran Mustafi, 9-Andr3 Schürrle, 14-Emre Can, 15-Julian Weigl, 16-Jonathan Tah, 19-Mario Gotze, 20-Leroy Sane.

Slovacia: 23-Matus Kozacik—2-Peter Pekarik, 3-Martin Skrtel (căpitan), 4-Jan Durica, 5-Norbert Gyomber (16-Kornel Salata, min.84) — 13-Patrik Hrosovsky, 14-Milan Skriniar, 17-Marek Hamsik — 19-Juraj Kucka, 21-Michal Duris (9-Stanislav Sestak, min.64), 7-Vladimir Weiss (6-Jan Gregus, min.46). Selecționer: Jan Kozak.

Rezerve neutilizate: 1-Jan Mucha, Jan Novota — 8-Ondrej Duda, 10-Miroslav Stoch, 11-Adam Nemec, 15-Tomas Hubocan, 18-Dusan Svento, 20-Robert Mak, 22-Viktor Pecovsky.

Arbiru: Szymon Marciniak; arbitri asistenți: Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz; arbitri asistenți suplimentari: Paweł Raczkowski , Tomasz Musiał (toti Polonia); arbitru de rezervă: Erwin Zeinstra (Olanda).
Observator UEFA: Adonis Procopiou (Cipru).
Cartonașe galbene: Kimmich (46), Hummels (67) — Skrtel (13), Kucka (90+1).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?