UPDATE Fotbal - Preliminariile Campionatului European Under-21: România - Luxemburg 4-0

UPDATE Fotbal - Preliminariile Campionatului European Under-21: România - Luxemburg 4-0

Selecționata Under-21 a României a învins formația similară a Luxemburgului cu scorul de 4-0 (3-0), vineri seara, pe Stadionul ''Gaz Metan'' din Mediaș, în preliminariile Campionatului European de fotbal pentru tineret din 2017.

Tricolorii s-au impus fără probleme, prin golurile marcate de Bogdan Țîru (13), Claudiu Bumba (29), Alexandru Ioniță II (45) și Ovidiu Popescu (75).

Prima oportunitate a meciului i-a aparținut lui Pușcaș (2), care a reluat cu capul peste poartă.

Oaspeții au ratat apoi deschiderea scorului, după ce Cojocaru a respins în bară șutul din afara careului expediat de Dragovic (3).

Echipa antrenată de Cristian Dulca a preluat controlul jocului și a ratat ocazii mari de gol prin Păun (9), o fază la care Todorovic a respins din fața porții goale, și prin Nedelcearu (11), care a trimis cu capul pe lângă poartă din poziție ideală.

Bogdan Țîru (13) a deschis scorul cu o lovitură de cap, din plonjon, la lovitura liberă executată de Bumba. ''Decarul'' echipei României a majorat scorul în minutul 29, cu un șut plasat la vinclu, din pasa lui Ioniță.

Oaspeții au avut două șanse notabile, ambele prin Thill (34, 41), dar prima oară mingea a trecut pe lângă poartă, iar apoi atacantul a tras peste țintă din poziție excelentă.

Finalul primei reprize a adus o ratare a lui Pușcaș (44), care a tras puțin pe lângă colțul lung, și golul al treilea, înscris de Alexandru Ioniță II (45), după o eroare a lui Vogel.

Repriza a doua a avut mai puține evenimente, fiind de consemnat două faze controversate, în care tricolorii nu au primit penalty-uri: în min. 62, la o intrare brutală Kerger la Pușcaș în careul propriu, și în min. 71, când Popadiuc a fost faultat în careu de Mastrangelo.

Luxemburghezii au ratat o ocazie bună, prin Lascak (65), care a reluat peste poartă cu capul din poziție ideală, la centrarea lui Thill.

Ovidiu Popescu (75) a marcat ultimul gol al echipei României, cu un șut de la 25 de metri din întoarcere, la vinclu.

Miron (78) a fost aproape de autogol, la o minge aruncată de oaspeți în careul României.
Înaintea meciului a fost păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurului din Italia, din 24 august.

La meci au asistat președintele FRF, Răzvan Burleanu, precum și antrenori cunoscuți, precum Viorel Hizo, Cristian Pustai, Daniel Isăilă, Mircea Rednic.

În alt meci din Grupa a 5-a, Danemarca a surclasat Țara Galilor cu 4-0, în deplasare.

În clasament, pe primul loc se află Danemarca, cu 19 puncte (7 jocuri), urmată de România, 16 puncte (8 j), Țara Galilor, 12 puncte (8 j), Bulgaria, 11 puncte (7 j), Luxemburg, 2 p (7 j), Armenia, 1 p (7 j).

România va juca următorul meci pe 6 septembrie, cu Danemarca, în deplasare. Danezii au câștigat cu 3-0 în noiembrie, la Giurgiu.

Câștigătoarea grupei la finalul campaniei se va califica direct la Campionatul European, iar cele mai bune 4 din 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a decide ultimele două selecționate care vor merge la EURO 2017 din Polonia.

România — Luxemburg 4-0 (3-0)
Au marcat: Bogdan Țîru (13), Claudiu Bumba (29), Alexandru Ioniță II (45), Ovidiu Popescu (75).
Mediaș, Stadion ''Gaz Metan'': 3.000 spectatori
Preliminariile Campionatului European Under-21 din 2017 — Grupa a 5-a
Au evoluat echipele:

România: 12. Valentin Cojocaru — 3. Robert Hodorogea, 15. Bogdan Țîru (căpitan), 6. George Miron, 4. Vlad Olteanu — 8. Ionuț Nedelcearu (20. Andreas Calcan, 73), 13. Ovidiu Popescu — 7. Adrian Păun (17. Doru Popadiuc, 46), 16. Alexandru Ioniță II, 10. Claudiu Bumba (11. Florin Tănase, 59) — 9. George Pușcaș. Selecționer: Cristian Dulca.
Rezerve neutilizate: 1. Relu Stoian — 5. Deian Boldor, 2. Iulian Cristea, 19. Alexandru Tudorie.

Luxemburg: 1. Valentin Roulez — 2. Tony Mastrangelo, 6. Milos Todorovic, 5. Ben Vogel (căpitan), 4. Aldin Skenderovic — 16. Kevin Kerger (3. Cédric Sacras, 74), 8. Nenad Dragovic (15. Michel Bechtold, 54), 10. Danel Sinani, 11. Ricardo Couto Pinto — 7. Olivier Thill, 9. Jeff Lascak (13. Noe Ewert, 69). Selecționer: Claude Campos.
Rezerve neutilizate: Joe Frising — 14. Enes Mahmutovic, 18. Marvin Martins.

Arbitru: Mario Zebec; arbitri asistenți: Goran Perica, Vedran Djurak; arbitru de rezervă: Bruno Maric (toți din Croația)
Delegat UEFA: Petro Ivanov (Ucraina), observator UEFA pentru arbitri: Lassin Isaksen (Feroe)
Cartonașe galbene: Olteanu (52), Michel Bechtold (56).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina