UPDATE Fotbal: FC Dinamo, în finala Cupei Ligii, după 3-1 cu FC Steaua

UPDATE Fotbal: FC Dinamo, în finala Cupei Ligii, după 3-1 cu FC Steaua

FC Dinamo București s-a calificat în finala Cupei Ligii la fotbal, după ce a învins-o pe marea rivală FC Steaua București cu scorul de 3-1 (1-0), miercuri seara, pe Arena Națională din Capitală, într-un meci din manșa a doua a semifinalelor competiției.

* Fotbal: Reghecampf (Steaua) — În seara asta în niciun moment nu am fost mai buni ca Dinamo

* Fotbal: Cosmin Contra — Dinamo a arătat în ambele manșe cu Steaua că merită să joace finala Cupei Ligii

* Fotbal: Mutu (Dinamo) — Mă bucur foarte mult că suntem în finala Cupei Ligii, sper să o și câștigăm

Dinamo, care în tur s-a impus cu scorul de 4-1, a câștigat prin golurile marcate de Dan Nistor (37), Patrick Petre (74) și Sergiu Hanca (82 — penalty), pentru Steaua punctând Denis Alibec (64 — penalty).

Echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare a ajuns la trei victorii consecutive în derby-urile cu Steaua, care nu a mai câștigat de 10 meciuri în fața marii rivale.

De remarcat și debutul excelent al lui Cosmin Contra ca antrenor al lui Dinamo, cu trei victorii consecutive, 1-0 cu FC Botoșani, 2-1 cu CSU Craiova, ambele în campionat, și 3-1 cu Steaua.

Steaua a început greoi meciul și nu a reușit să își creeze ocazii clare de gol. Situațiile roș-albaștrilor în prima repriză au venit din lovituri libere care nu și-au găsit ținta, Alibec (16), Tamaș (31), sau din șuturi imprecise, cum a fost cel al lui Enache (20).

Dinamo a făcut un joc pragmatic și prima sa șansă a venit tot din lovitură liberă, prin Nistor (36), iar un minut mai târziu acesta deschidea scorul, din pasa lui Hanca, după o degajare greșită a portarului Niță (37).

Jocul a fost mult mai bun după pauză, Steaua reușind egalarea în minutul 64, prin Alibec, din penalty, după ce Florin Tănase a fost faultat de Filip.

Dinamo a replicat foarte bine, după ce jocul a fost întrerupt câteva momente din cauza petardelor aruncate de fanii dinamoviști în careul Stelei (65), fundașul Maric fiind foarte aproape de gol (67).

Dinamo a preluat conducerea prin golul marcat din voleu de Patrick Petre (74), la un minut de la intrarea pe teren, din centrarea lui Romera.

Steaua a avut o tresărire de orgoliu și a ratat prin Tamaș (76) și Moke (80).

Pe contraatac, Patrick Petre a scos un penalty, fiind faultat de Bălașa, iar Hanca a parafat victoria lui Dinamo (82).

La Dinamo a debutat în acest meci Rivaldinho, fiul fostului mare fotbalist brazilian Rivaldo.

Gnohere, la primul său derby ca jucător al Stelei, după venirea de la Dinamo, a fost primit cu ostilitate de suporterii dinamoviști la intrarea pe teren.

Galeria echipei Dinamo a desfășurat un banner cu mesajul ''Vrem stadion'', în timp ce suporterii steliști au avut mesaje contradictorii, ''Unica Steaua e acum în Liga I'', respectiv ''FCSB nu e Steaua''.

În finală, pe 20 mai, Dinamo o va întâlni pe ACS Poli Timișoara, care a trecut în penultimul act de ASA Târgu Mureș, cu 4-2 în deplasare și 3-1 pe teren propriu.

FC Steaua București — FC Dinamo București 1-3 (0-1)
Au marcat: Denis Alibec (64 — penalty), respectiv Dan Nistor (37), Patrick Petre (74), Sergiu Hanca (82 — penalty).
București, Arena Națională: circa 20.000 spectatori
În tur: 1-4.

Au evoluat echipele:
FC Steaua: 1. Florin Niță — 4. Gabriel Tamaș, 14. Mihai Bălașa, 21. Wilfred Moke, 15. Marko Momcilovic — 23. Ovidiu Popescu, 5. Mihai Pintilii (27. Fernando Boldrin, 54) — 44. Gabriel Enache, 20. Vlad Achim (10. Florin Tănase, 46), 29. William De Amorim (31. Harlem Eddy Gnohere, 60) — 7. Denis Alibec (căpitan). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 33. Florin Stăncioiu — 11. Muniru Sulley, 13. Marian Pleașcă, 17. Antonio Jakolis.
FC Dinamo: 26. Jaime Penedo Cano — 29. Jose Antonio Romera Navarro, 5. Ionuț Nedelcearu (căpitan), 28. Luka Maric, 7. Steliano Filip — 6. Azer Busuladzic, 10. Dan Nistor — 4. Sergiu Hanca, 18. May Mahlangu (20. Antun Palic, 24), 14. Maximiliano Oliva (19. Patrick Petre, 73) — 13. Daniel Popa (9. Vitor Ferreira Rivaldinho, 59). Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 12. Iustin Popescu — 17. Adam Nemec, 22. Alin Dudea, 24. Luca Ceccarelli.
Arbitru: Alexandru Tudor (București); arbitri asistenți: Miclos Nagy (Cluj-Napoca), Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Andrei Chivulete (București)
Observatori: Aron Huzu (Sibiu) — CCA, Octavian Goga (Brașov) — LPF
Cartonașe galbene: Oliva (4), Momcilovic (35), Tamaș (35), Bălașa (51), Penedo (85), Hanca (90+3).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...