UPDATE Fotbal: Lyon și Beșiktaș, excluse din următoarea competiție europeană, cu o perioadă de probațiune de 2 ani

UPDATE Fotbal: Lyon și Beșiktaș, excluse din următoarea competiție europeană, cu o perioadă de probațiune de 2 ani

Comisia de disciplină a UEFA a anunțat miercuri că grupările Olympique Lyon și Beșiktaș Istanbul vor fi excluse din următoarea competiție europeană la care se vor califica, cu o perioadă de probațiune de doi ani, în urma incidentelor produse la meciul de săptămâna trecută din turul sferturilor de finală ale Europa League.

Foto: (c) Sebastien NOGIER / EPA

Sancțiunea ar intra în vigoare dacă ar avea loc noi incidente la meciurile disputate de Lyon și Beșiktaș în următoarele două sezoane în competițiile europene.

În plus, Lyon și Beșiktaș au fost amendate cu câte 100.000 de euro.

Forul fotbalistic european a deschis vineri proceduri disciplinare împotriva lui Lyon și Beșiktaș, după violențele din tribune și invadarea terenului de către spectatori. Lyon a fost vizat mai ales pentru deficiențele organizatorice, legate de separarea suporterilor turci de cei ai echipei gazdă. Clubului francez i s-a reproșat, de asemenea, invadarea terenului de către fani, "după cel de-al doilea gol marcat de Olympique Lyon".
Beșiktaș a dat socoteală pentru "lansarea de proiectile" din tribune, precum și pentru incidentele provocate de fanii săi.

Meciul de pe stadionul Parc OL din Lyon a debutat cu o întârziere de 45 de minute, din cauza invadării terenului de joc de către suporterii lui Olympique aflați la peluza sud . Aceștia au dorit să se protejeze de proiectilele și petardele lansate din tribune de fanii turci. Confruntările dintre fanii celor două formații au început în afara stadionului, cu două ore înaintea jocului, continuând apoi în tribune.
Între 15.000 și 20.000 de suporteri turci, majoritatea veniți din Franța sau din țările vecine, s-au amestecat printre cei 35.000 de spectatori, pe lângă cei 3.000 de fani veniți de la Istanbul și cărora le-a fost rezervat un sector special în tribune.

Returul este programat joi, la ora locală 21,05, la Istanbul, fiind prevăzut ca niciun suporter francez să nu poată asista la această partidă.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguț, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”