UPDATE Fotbal: Manchester City - Real Madrid și Atletico Madrid - Bayern Munchen, în semifinalele Ligii Campionilor

UPDATE Fotbal: Manchester City - Real Madrid și Atletico Madrid - Bayern Munchen, în semifinalele Ligii Campionilor

Manchester City (Anglia) - Real Madrid (Spania) și Atletico Madrid (Spania) - Bayern Munchen (Germania) sunt duelurile din semifinalele actualei ediții a Ligii Campionilor la fotbal, stabilite în urma tragerii la sorți care a avut loc vineri, la sediul UEFA de la Nyon (Elveția), efectuată de fostul internațional sârb Dejan Stankovic.

Meciurile din penultimul act al celei mai importante competiții continentale intercluburi se vor disputa pe 26/27 aprilie (turul) și 3/4 mai (returul).

Finala Ligii Campionilor ediția 2015-2016 se va disputa în data de 28 mai, pe stadionul "San Siro" din Milano.

Confruntarea dintre Atletico Madrid și Bayern Munchen este o reeditare a finalei Cupei Campionilor Europeni din 1974, câștigată de bavarezi cu 4-0, la rejucare, după ce primul duel se încheiase la egalitate, 1-1. Ambele meciuri ale finalei s-au disputat atunci pe stadionul Heysel din Bruxelles, pe 15 și 17 mai 1974.

Semifinala dintre Manchester City și Real Madrid îi va oferi actualului antrenor al englezilor, chilianul Manuel Pellegrini, ocazia să-și ia revanșa în fața echipei spaniole, care l-a concediat în mai 2010, după mai puțin de un sezon petrecut pe Santiago Bernabeu, înlocuindu-l cu portughezul Jose Mourinho.

Cele două formații s-au mai înfruntat o singură dată până acum, în faza grupelor ediției 2012/2013 a Ligii Campionilor, Real Madrid impunându-se atunci cu 3-2 pe teren propriu, înainte de a termina nedecis returul disputat la Manchester (1-1). Madrilenii sunt neînvinși, de altfel, în ultimele lor opt meciuri disputate împotriva unor echipe din Anglia, reușind să câștige ultimele trei partide împotriva acestora.

Câștigătoarea duelului dintre Manchester City și Real Madrid va îndeplini rolul de gazdă în finala de la Milano, din motive administrative, precizează forul fotbalistic european.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...