UPDATE Galați: Peste 1.000 de persoane au blocat strada din fața Prefecturii și au ocupat treptele instituției

UPDATE Galați: Peste 1.000 de persoane au blocat strada din fața Prefecturii și au ocupat treptele instituției

Peste 1.000 de persoane protestează, miercuri seara, pe platoul din fața Prefecturii Galați, nemulțumite de decizia Guvernului de a adopta ordonanța privind modificarea codurilor penale și proiectul de lege privind grațierea.

O parte dintre protestatari a blocat circulația pe strada Domnească din fața Prefecturii, iar o altă parte s-a instalat chiar pe treptele de la intrarea în instituție.

Forțele de ordine nu au intervenit, urmărind din apropiere evoluția evenimentelor, iar traficul rutier a fost deviat pe o rută ocolitoare.

La protest participă oameni de toate vârstele, de la pensionari, la adulți, studenți și copii. Oamenii poartă drapele naționale, unele din ele cu doliu, iar alții poartă pancarte cu diverse mesaje precum "Vrem să creștem în țară, nu afară", "Viitorul țării suntem noi, nu hoții ca voi", "Ați votat liber la furat", "Voi furați, noi nu mai plătim taxe!", sau "Cod roșu de infracționalitate în toată țara".

Manifestanții scandează mesaje antiguvernamentale și împotriva PSD, dar și alte mesaje precum "PSD/Ciuma roșie", "PSD/partidul mafiei", "Hoții!" sau "Să vă fie frică/țara se ridică", "Jos Guvernul", "Anticipate".

"Vrem să arătăm că Galațiul, deși e considerat oraș roșu, a reușit să mobilizeze un număr important care să iasă în stradă, să protesteze împotriva ordonanțelor adoptate pe șest și publicate în MO la o oră la care doar hoții acționează", a spus un student prezent la protest.

"Nu mă las că mi-a dat doi lei la pensie, nu am nevoie de ei, am nevoie ca oamenii să trăiască bine, iar copii96i să nu mai plece afară, că eu am nepoți care au plecat afară deși au facultate. Țara se duce în altă parte decât în direcția bună. Am sperat la revoluție că se va îndrepta, dar se îndreaptă în cu totul altă parte. Acum s-au modificat aceste ordonanțe pentru a legifera furtul. Până acum se fura cu teamă, acum se fură legal, până la 200.000 de lei furi cum vrei și cât vrei", a spus Stan Costache, 76 de ani, pensionar.

"Sunt aici pentru că strada pare singura formă de opoziție eficientă din România. Felul abuziv și lipsa de considerație în care au fost promovate ordonanțele astea ne obligă să fim aici, în stradă. Personal, nu aștept neapărat să pice Guvernul, vreau să pice ordonanțele și să se organizeze o dezbatere reală și civilizată asupra lor, asupra oportunităților și formei lor", a spus Doru Căstăian, profesor.

Protestatarii s-au organizat pe o rețea de socializare, evenimentul neavând autorizație din partea Primăriei Galați. Pentru asigurarea ordinii publice, în zonă se află mai multe mașini de poliție și jandarmi.

Galați: Peste 300 persoane protestează în fața Prefecturii

Peste 300 de persoane protestează, miercuri seara, pașnic, pe platoul din fața Prefecturii Galați, nemulțumiți de adoptarea de către guvern a ordonanțelor privind modificarea codurilor penale și a proiectului de lege privind grațierea.

La protest participă oameni de toate vârstele, de la pensionari, la adulți, studenți și copii. Oamenii poartă drapele naționale, unele din ele cu doliu, iar alții poartă pancarde cu diverse mesaje, precum "Vrem să creștem în țară, nu afară", "Viitorul țării suntem noi, nu hoții ca voi", "Ați votat liber la furat", "Voi furați, noi nu mai plătim taxe!", sau "Cod roșu de infracționalitate în toată țara".

Protestatarii scandează mesaje antiguvernamentale și împotriva PSD, dar și alte mesaje precum "PSD/Ciuma roșie", "PSD/partidul mafiei", "Hoții!" sau "Să vă fie frică/țara se ridică", "Jos Guvernul", "Anticipate".

Protestatarii s-au organizat pe o rețea de socializare, evenimentul neavând autorizație din partea Primăriei Galați. Pentru asigurarea ordinii publice, în zonă se află mai multe mașini de poliție și jandarmi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?