UPDATE: George Orbean a primit aviz negativ în Comisiile reunite de cultură. Acesta a fost ales preşedinte-director general al TVR de către membrii CA

UPDATE: George Orbean a primit aviz negativ în Comisiile reunite de cultură. Acesta a fost ales preşedinte-director general al TVR de către membrii CA

George Orbean a primit aviz negativ în Comisiile reunite de cultură. Membrii CA al TVR s-au reunit marţi în prima şedinţă, după validarea de către plenul Parlamentului, desemnându-l pe George Orbean, propunerea Guvernului, drept preşedinte-director general al instituţiei.

George Orbean, ales preşedinte-director general al TVR de către membrii CA (Imagine Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

UPDATE 16:13 George Orbean a primit aviz negativ în Comisiile reunite de cultură

Propunerea noului Consiliu de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general, George Orbean, a primit aviz negativ în Comisiile reunite de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Acesta a primit 15 voturi ''pentru'' şi 18 ''împotrivă'', avizul fiind unul consultativ.

Decizia finală aparţine plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Şedinţa de plen a Parlamentului în care trebuia votat preşedintele-director general al TVR a fost suspendată marţi din lipsă de cvorum, la apelul nominal răspunzând doar 263 de parlamentari.

Plenul Parlamentului a fost covocat, miercuri, la ora 10:30 pentru a-l valida pe preşedintele-director general al TVR.

"Mâine încetează mandatul directorului interimar al TVR (Irina Radu-n.r.), acesta este motivul pentru care liderii grupurilor parlamentare au cerut ca plenul să fie convocat mâine dimineaţă (miercuri, la ora 10:30-n.r.)", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, după ce a constatat că la apelul nominal au răspuns doar 263 de parlamentari, cvorumul de şedinţă fiind de 273 de aleşi.

Membrii CA al TVR s-au reunit marţi în prima şedinţă, după validarea de către plenul Parlamentului, desemnându-l pe George Orbean, propunerea Guvernului, drept preşedinte-director general al instituţiei.

George Orbean a fost consilierul fostului preşedintelui TVR Stelian Tănase şi manager de proiect la Digi 24.

El urmează a fi audiat de comisiile reunite de cultură, după care va trebui să treacă de votul plenului.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...