UPDATE Germania: Cel puțin doi morți, inclusiv presupusul atacator, într-un incident armat într-un club de noapte; Poliția exclude a priori pista 'teroristă'

UPDATE Germania: Cel puțin doi morți, inclusiv presupusul atacator, într-un incident armat într-un club de noapte; Poliția exclude a priori pista 'teroristă'

UPDATE ORA 13.11 Poliția germană a anunțat duminică faptul că exclude a priori pista unui act 'terorist' în incidentul armat care a făcut doi morți, între care și atacatorul, și patru răniți într-un club de noapte din orașul Konstanz, transmite France Presse.

"Nu pornim de la principiul că ar fi vorba de un act de violență teroristă", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției locale, Fritz Bezikofer, pentru postul de televiziune n-tv.

Bărbatul de 34 de ani care a deschis focul asupra clienților din clubul de noapte este un irakian care nu este solicitant de azil, a precizat el.

Potrivit unei alte surse polițienești, faptele ar putea avea legătură cu o 'afacere sentimentală'.

UPDATE ORA 11.22 Germania:Cel puțin doi morți, inclusiv presupusul atacator, într-un incident armat într-un club de noapte

Cel puțin două persoane au murit și alte patru au fost rănite într-un incident armat în noaptea de sâmbătă spre duminică în interiorul și în jurul unui club de noapte din orașul Konstanz, în sudul Germaniei, a anunțat poliția locală, potrivit AFP și DPA.

Una dintre cele două persoane decedate este presupusul atacator, care a murit după un schimb de focuri cu poliția la primele ore ale dimineții de duminică.

"Schimbul de focuri s-a încheiat", a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Persoanele din club "s-au putut salva fugind sau ascunzându-se", a adăugat el.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a ucis mai întâi o persoană și a rănit alte trei grav cu o armă de foc în interiorul discotecii, după care a rănit un polițist în exteriorul localului și a fost în cele din urmă ucis de forțele de ordine, a precizat poliția într-un comunicat.

Forțele speciale, precum și un elicopter au fost desfășurate la locul incidentului, care se află într-o zonă industrială a orașului Konstanz, în apropiere de granița cu Elveția.

Poliția a fost contactată la ora locală 04:30 (02:30 GMT). Autoritățile au deschis o anchetă în legătură cu acest incident.
Poliția nu a precizat deocamdată care au fost motivele atacului. "Motivația acestui bărbat care a acționat cel mai probabil singur nu este cunoscută pentru moment", a subliniat poliția în comunicat.

Bărbatul care a deschis focul în interiorul discotecii "a fost rănit în timp ce părăsea localul într-un schimb de focuri cu poliția și a decedat la spital din cauza rănilor", a subliniat poliția.

Un polițist a fost rănit de gloanțe, însă "viața nu îi este în pericol", se mai menționează în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro