UPDATE Germania: Suspectul arestat în atacul de la Dusseldorf ar suferi de "tulburări psihice" (poliția) (FOTO/VIDEO)

UPDATE Germania: Suspectul arestat în atacul de la Dusseldorf ar suferi de "tulburări psihice" (poliția) (FOTO/VIDEO)

UPDATE ORA 02.34 Presupusul autor al atacului cu toporul care, joi seară, în gara centrală din Dusseldorf (vestul Germaniei), a făcut șapte răniți, potrivit unui nou bilanț, suferă de "tulburări psihice", a anunțat poliția locală, potrivit AFP.

"Suspectul arestat și care a fost rănit este un bărbat în vârstă de 36 de ani, originar din fosta Iugoslavie, aparent suferind de probleme psihice", a informat poliția într-un comunicat.

În jurul orelor 20.50 (19.50 GMT), agresorul a coborât dintr-un tren suburban înarmat cu un topor și a atacat călătorii aflați în gară, făcând "șapte răniți, dintre care trei grav și patru ușor", a precizat poliția.

Potrivit forțelor de ordine, individul a sărit de pe un pod în timp ce încerca să fugă și s-a rănit grav în cădere.

Poliția a izolat gara și a desfășurat unități speciale de intervenție, informând că "ipoteza preliminară este că autorul a acționat singur".

Traficul feroviar a fost reluat în jurul orelor 00.45 (joi, 23.45 GMT).

Autoritățile germane sunt în stare de alertă în fața amenințării teroriste ce amenință Germania, în special după atentatul cu un camion, comis în decembrie la Berlin (12 morți) și revendicat de gruparea Stat Islamic.

Mișcarea jihadistă a cunoscut în ultimii doi ani un avânt tot mai mare în țară.

Serviciile de informații interne estimează la 10.000 numărul islamiștilor radicali din țară, dintre care 1.600 suspectați că pot trece la violență.

În afară de atacul cu camion asupra unui târg de Crăciun din capitală, SI a mai revendicat în 2016 o crimă la Hamburg, un atentat cu bombă (15 răniți) și un atac cu toporul (5 răniți).



UPDATE ORA 00.20 Germania: Atac cu toporul într-o gară din Dusseldorf

Poliția germană a anunțat că a arestat un individ care a rănit joi seara cinci persoane cu un topor în gara centrală din Dusseldorf, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al poliției a afirmat că agresorul suspect a fost reținut. Una dintre victimele atacului a fost grav rănită. Purtătorul de cuvânt a adăugat că poliția a declanșat o anchetă pentru a stabili dacă au fost mai mulți agresori, fără să aibă mai multe informații în legătură cu acest subiect.

Traficul a fost întrerupt în gara centrală din Dusseldorf. Elicoptere și un important dispozitiv polițienesc au fost desfășurate în jurul locului atacului, a informat pe site-ul său cotidianul german Bild.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale