UPDATE Gorghiu anunță că PNL strânge semnături pentru schimbarea președintelui Senatului

UPDATE Gorghiu anunță că PNL strânge semnături pentru schimbarea președintelui Senatului

Liderii senatorilor liberali au fost mandatați să demareze strângerea de semnături pentru schimbarea din funcție a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți copreședintele PNL Alina Gorghiu. "Este un demers de bun simț și firesc pe care PNL îl demarează încă din această săptămână. Trebuie strâns un anumit număr de semnături. Cei care au expus în spațiul public dorința de a se ralia la acest demers au fost cei de la UNPR", a spus Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a susținut că Tăriceanu "nu îndeplinește nici pe departe standardele" pentru șefia Senatului și l-a catalogat drept "o persoană toxică".

"Dat fiind faptul că președintele Senatului nu îndeplinește nici pe departe standardele pe care un președinte al Senatului ar trebui să le îndeplinească, dat fiind faptul că este un om care nu știe altceva decât să vină public cu mesaje populiste, cu mesaje anti-justiție și, în general, cu jigniri la adresa competitorilor politici, credem că este singura variantă decentă pentru instituția Parlamentului, dacă tot dorim recredibilizarea, schimbarea imaginii, este o variantă corectă aceea de schimbare a actualului președinte al Senatului", a afirmat Gorghiu.

Potrivit liderului PNL, este important cine va fi viitorul președinte al Senatului, însă a subliniat că mai important este "să dai jos o persoană toxică pentru Parlament".

"În etapa a doua vom gândi posibilitatea de obținere a acestui loc", a spus Gorghiu.

Ea a precizat că nu vor exista discuții politice cu UNPR, motivând că parlamentarii acestui partid "au nevoie să semneze declarații de independență față de PSD dacă vor să inițieze orice fel de discuție cu PNL".

"Credem că discuțiile la nivel de lider de grup în Senat sunt foarte bune la acest moment. Au fost mandatați cei din Senat, liderul de grup, vicepreședintele Senatului să demareze deja discuții pentru strângerea de semnături pentru această schimbare", a explicat Gorghiu.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a precizat că demersul de schimbare a lui Tăriceanu din această funcție este important.

"Să nu uităm că noi am fost într-o acțiune continuă din acest punct de vedere. De ce este acum actuală: am văzut declarațiile liderilor aleși ai UNPR și credem că se poate constitui o majoritate în acest sens. Declarațiile nu numai populiste și împotriva unei instituții importante a statului, pe care în permanență le face domnul președinte al Senatului sperând, probabil, să fie în competiție cu domnul președinte Băsescu din acest punct de vedere pentru a reactiva un electorat, care la un moment dat era important procentual, al României Mari", a spus Blaga.

Întrebat dacă este dispus să-și asume șefia Senatului, Blaga a răspuns: "Avem destui oameni care pot să ocupe această funcție".

El a subliniat că PNL nu va face alianțe preelectorale cu nimeni, conform deciziilor luate anul trecut, însă a susținut că în județe pot exista colaborări pentru asigurarea majorităților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor

5 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!