UPDATE Harghita: Bărbatul atacat de urs nu a suferit răni grave; a refuzat internarea în spital

UPDATE Harghita: Bărbatul atacat de urs nu a suferit răni grave; a refuzat internarea în spital

Bărbatul atacat vineri de un urs în zona localităţii Ciucsângeorgiu nu a suferit răni grave şi a refuzat internarea în spital.

Referentul de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, Kiss Edit, a precizat pentru AGERPRES că bărbatul de 69 de ani are urme de răni muşcate pe spate, primind îngrijiri în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Acesta a fost consultat de un chirurg, i-au fost curăţate rănile şi a fost supus unei investigaţii tomografice.

"Starea lui a fost stabilă, rănile nu sunt grave. Medicii i-au recomandat să stea în spital pentru supraveghere, dar a plecat acasă pe răspundere proprie", a arătat Kiss Edit.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a anunţat pe pagina sa de Facebook că ursul a fost alungat de însoţitorul victimei.

Este al doilea incident înregistrat în ultimele zile în Harghita, după ce în data de 29 ianuarie un tânăr de 27 de ani a ajuns la spital cu multiple leziuni, fiind atacat de un urs în timp ce se afla la o partidă de vânătoare, între localităţile Atid şi Inlăceni.

ORA 19:20 Harghita: Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost atacat de urs, la Ciucsângeorgiu

Un bărbat de 69 de ani a fost atacat de un urs în zona localităţii Ciucsângeorgiu, acesta fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, a anunţat pe pagina sa de Facebook preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba .

Potrivit sursei citate, ursul a fost alungat de însoţitorul victimei.

"Este nevoie de luarea deciziilor şi de intervenţia responsabilă din partea guvernului şi a parlamentului şi este o urgenţă tot mai mare de a aborda problema", se arată în postarea menţionată.

Este al doilea atac înregistrat în ultimele zile în Harghita, după ce în data de 29 ianuarie un tânăr de 27 ani a ajuns la spital cu multiple leziuni, fiind atacat de un urs în timp ce se afla la o partidă de vânătoare, între localităţile Atid şi Inlăceni. AGERPRES/ (AS, autor: Gina Ştefan, editor: Antonia Niţă, editori online: Adrian Dădârlat, Ady Ivaşcu)

Sursa foto: Borboly Csaba / Facebook

* UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzarii ştirilor pe fluxul agenţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /