UPDATE Harghita: DN 12 C și DN 13 B vor rămâne închise și pe timpul nopții

UPDATE Harghita: DN 12 C și DN 13 B vor rămâne închise și pe timpul nopții

UPDATE ORA 18.40 Circulația feroviară este întreruptă în zona localității Livezi - Ciuc după ce un brad a căzut pe calea ferată, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

* MAI: Peste 20.000 de polițiști, pompieri și jandarmi, pregătiți să intervină în condiții de vreme nefavorabilă

Potrivit sursei citate, două trenuri staționează în gara Siculeni, respectiv trenul 1540 Brașov-Iași și 5208 M.Ciuc—Mărășesti.

La fata locului intervin lucrători CFR, pentru degajarea căii ferate.

UPDATE ORA 17.28 Harghita: DN 12 C și DN 13 B vor rămâne închise și pe timpul nopții

Circulația pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roșu și pe DN 13 B, Praid-Gheorgheni, rămâne închisă și pe timpul nopții, din cauza arborilor căzuți pe carosabil și a vântului care suflă puternic, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu.

Ea a explicat că pe DN 12 C au căzut mulți arbori, pe o porțiune de aproximativ 1,5 kilometri, și nu s-a reușit îndepărtarea totală a acestora. Echipajele ISU acționează până la lăsarea întunericului. Intervenția va fi reluată luni dimineață, când se va solicita și sprijinul lucrătorilor silvici.

Șeful Poliției Rutiere Harghita, comisar șef Nicolae Nica, a precizat că pe drumul respectiv, în zona vârfului Pângărați, era iminență de prăbușire de stânci și s-a decis închiderea traficului, pentru evitarea unor accidente.

În ceea ce privește DN 13 B, Praid-Gheorgheni, traficul rămâne închis din cauza vremii nefavorabile — vânt puternic, care provoacă prăbușirea de arbori pe carosabil.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, pentru AGERPRES, că vântul suflă cu intensitate și se acționează foarte greu pentru degajarea carosabilului de arborii căzuți, fiind pusă în pericol chiar siguranța echipajelor de intervenție. Din acest motiv, cele două segmente de drum rămân închise, până când condițiile meteo vor permite intervenția pentru degajarea traficului, respectiv reluarea circulației.

Echipaje de poliție se află pe DN 12 C, la ieșirea din Gheorgheni și la limita dintre județele Harghita și Neamț, respectiv pe DN 13B, în localitățile Praid și Borzon, pentru a-i redirecționa pe șoferi, în funcție de destinație.

Județul Harghita se află, de duminică dimineață, sub cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă, ce vizează zonele montane .

* UPDATE ORA 14.04 Harghita: S-a închis circulația pe DN13 B, Praid-Gheorgheni, zona pasului Bucin; nu se circulă, în continuare, nici pe DN 12 C

Traficul rutier a fost întrerupt duminică și pe DN 13 B, Praid-Gheorgheni, în zona pasului Bucin, din cauza arborilor doborâți de vântul puternic, circulația rămânând închisă, din același motiv, și pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roșu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, s-a primit o solicitare de pe DN 13 B, după ce un copac a căzut peste o mașină. Pompierii voluntari și civili au intervenit pentru înlăturarea arborilor și pentru degajarea carosabilului. Nu au fost înregistrate victime.

O problemă similară se înregistrează și pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roșu, închis tot din cauza arborilor care au căzut pe carosabil, doborâți de vântul care suflă cu intensitate.

Mai multe vehiculele au rămas blocate în trafic, fără să se înregistreze victime. Și pe acest sector de drum se intervine pentru degajarea carosabilului.

Echipaje ale Poliției Rutiere se află în zonele cu probleme, opresc vehiculele aflate în trafic și le îndrumă pe rute alternative.

Circulația va fi reluată când vântul va scădea în intensitate.

* ORA 13.36 Harghita: Circulație închisă pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roșu, din cauza arborilor căzuți pe carosabil

Circulația pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roșu, a fost închisă după ce, din cauza vântului puternic, mai mulți arbori s-au rupt și au căzut pe carosabil.

Potrivit reprezentanților Secției de Drumuri Naționale Harghita, mai multe autovehicule au rămas blocate în trafic, dar nimeni nu a fost rănit. Circulația va rămâne închisă până când vântul o să scadă în intensitate.

Două echipaje ale Poliției Rutiere Harghita se află la ieșirea din Gheorgheni, respectiv în stațiunea Lacu Roșu, iar un alt echipaj de la IPJ Neamț este la limita dintre județele Harghita și Neamț. Oamenii legii opresc vehiculele aflate în trafic și le îndrumă pe rute alternative.

Șoferii pot opta pentru două variante: Gheorgheni-Toplița-Borsec-Poiana Largului-Bicaz sau Gheorgheni-Miercurea Ciuc-Lunca de Jos-Comănești-Bacău-Bicaz.

AGERPRES (AS-autor: Gina Ștefan, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)

*** UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale