UPDATE Hunedoara: Peste 700 de oameni au mărșăluit pe principalele bulevarde din Deva

UPDATE Hunedoara: Peste 700 de oameni au mărșăluit pe principalele bulevarde din Deva

Peste 700 de oameni au mărșăluit miercuri seară pe principalele străzi din Deva, nemulțumiți de ordonanța Guvernului referitoare la modificarea Codurilor penale și de proiectul de lege privind grațierea unor pedepse.

Protestatarii s-au adunat inițial în fața statuii lui Decebal din Piața Victoriei, după care au plecat spre sediul Prefecturii Hunedoara. În drum s-au oprit și au huiduit în fața sediului organizației județene PSD Hunedoara.

După câteva zeci de minute în care au stat în fața clădirii Prefecturii Hunedoara, oamenii au revenit în Piața Victoriei, iar apoi au luat decizia să plece în marș în partea opusă a orașului, până în apropierea sediului Casei de Pensii. De aici s-au întors pe un alt bulevard până în apropierea sediului Primăriei Deva, după care s-au îndreptat, din nou, spre Piața Victoriei pentru continuarea protestului.

Hunedoara: Aproape 400 de oameni au protestat la Deva împotriva modificării Codurilor penale

Aproape 400 sute de oameni au protestat miercuri seară, la Deva, împotriva ordonanței de modificare a Codurilor penale și a proiectului de lege privind grațierea, o parte dintre cei prezenți apreciind că Guvernul ar fi trebuit să aibă alte priorități.

Protestatarii s-au adunat în fața statuii regelui Decebal, din Piața Victoriei, având asupra lor pancarte cu mesaje precum: "Nu vrem să ne transformăm în hoți, sclavi și emigranți", "România, nu mai tolera hoția!" sau "România-țara în care viitorul se decide pe întuneric".

"Nu ni se pare firesc ca două acte normative de o asemenea anvergură — Codul penal și Codul de procedură penală — să fie modificate noaptea, pe colțul biroului, pe ascuns. Modificările sunt o gravă lovitură adusă statului de drept și nu rezolvă nici pe departe problemele invocate de ei, respectiv solicitările CEDO și alte Curții Constituționale, ci mai degrabă oferă un mare avantaj celor care au probleme cu legea", a spus una dintre protestatare.

Un alt protestatar a fost de părere că Guvernul ar trebui să renunțe la ordonanța de modificare a Codurilor penale, apreciind că Executivul ar fi trebuit să aibă alte priorități, legate de dezvoltarea economică a țării.

"România are alte priorități, legate de industrie, agricultură. Suntem într-o zonă aproape de conflicte. România nu are nevoie de o lege care să salveze corupția", a subliniat acesta.

Un alt bărbat, care a venit la protest cu o pancartă pe care scria "Nu, fiule! Nu toți românii mint! Nu toți românii fură!", a declarat că nu crede că Avocatul Poporului va ataca ordonanța privind modificarea Codurilor penale.

"Până aseară speram să se oprească. Sunt argumente, au avut toate datele, puteau să se oprească, dar nu au făcut-o. Acum am venit cu speranța că ultimele pârghii constituționale vor funcționa. Nu am mari speranțe de la Avocatul Poporului. Aștept Curtea Constituțională. Sunt prezent aici pentru a-i spune copilului meu că nu toți românii fură și nu toți românii mint", a spus protestatarul.

Protestatarii din Deva au rămas aproape două ore în Piața Victoriei, după care au plecat în marș spre clădirea Prefecturii Hunedoara, pe drum oprindu-se și huiduind în fața sediului filialei județene PSD Hunedoara. După ce au rămas câteva zeci de minute la Prefectura Hunedoara, grupul a revenit, pe același traseu, în Piața Victoriei.

Câteva sute de persoane au mai protestat miercuri seară în municipiile Hunedoara și Brad.

Nu fost semnalate incidente.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!