UPDATE IGPR: 6 drumuri naționale din județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și Constanța au fost închise

UPDATE IGPR: 6 drumuri naționale din județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și Constanța au fost închise

Poliția a închis marți șase drumuri naționale din județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și Constanța, în urma condițiilor provocate de viscol, informează Biroul de presă al IGPR. Drumul Județean 504 care face legătura între municipiul Alexandria și comuna Cernetu a fost închis, marți, din cauza zăpezii și a viscolului, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU "AD Ghica", Gelu Dragomir. CFR Călători informează că șapte trenuri Regio sunt anulate pe rutele Fetești-Slobozia Veche și Mangalia-Constanța. Circulația navelor maritime la bara Sulina, este închisă din cauza condițiilor hidrometeorologice, precizează Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați.

* Cod galben de viscol în județele Caraș-Severin, Călărași și Constanța, până miercuri dimineața

* ANM: Cod galben de vânt și ninsoare în 5 județe din sud și sud-est, până la ora 12:00

UPDATE ORA 16.16 Teleorman: DJ 504, închis din cauza zăpezii și viscolului

Drumul Județean 504 care face legătura între municipiul Alexandria și comuna Cernetu a fost închis, marți, din cauza zăpezii și a viscolului, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU "AD Ghica", Gelu Dragomir.

El a menționat că , la această oră, în mare parte a județului Teleorman ninge slab, dar zăpada este spulberată din cauza intensificărilor vântului.

UPDATE ORA 16.00 CNAIR: Circulația rutieră a fost închisă pe DN 3, Lehliu Gară-Cuza Vodă, și DN 5B, Giurgiu-Ghimpați

Circulația rutieră a fost închisă marți, începând cu ora 15:00, pe drumurile DN 3, între Lehliu Gară — Cuza Vodă, km 67+000 — km 110+000, și pe DN 5B, între Giurgiu și Ghimpați, km 3+200 — km 39+600, din cauza viscolului și vizibilității reduse, informează, marți, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR menționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, de pe site-ul companiei www.cnadnr.ro sau de pe paginile de Facebook și Twitter .
UPDATE ORA 16.00 IGPR: 6 drumuri naționale din județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și Constanța au fost închise

Poliția a închis marți șase drumuri naționale din județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și Constanța, în urma condițiilor provocate de viscol, informează Biroul de presă al IGPR.

În Județul Călărași au fost închise DN4, la limita județului Ilfov cu Oltenița, precum și DN3, în zona Călărași — Lehliu.

În județul Ilfov este închis DN4 pe sensul către Călărași de la Șoseaua de Centură, iar în județul Giurgiu a fost închis DN5B Giurgiu — Ghimpați. În județul Constanța s-a luat măsura închiderii DN2A Kogălniceanu — Hârșova și DN22 Lumina — Mihai Viteazu.

De asemenea, nouă drumuri județene sunt închise în județele Călărași și Constanța.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până miercuri dimineața la ora 10.00 atenționarea Cod Galben de viscol pentru județele Caraș-Severin, Călărași și Constanța.

Potrivit meteorologilor, în cele trei județe rafalele de vânt vor atinge 55-65 km/h și izolat 70 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada.

În sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

De asemenea, ANM a emis și o informare de vânt valabilă până miercuri seară în Capitală și în alte 11 județe. Astfel, în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Tulcea și în sudul județelor Vrancea, Prahova și Dâmbovița vântul va avea intensificări cu viteze de 40-50 km/h și temporar 55-60 km/h, spulberând zăpada depusă anterior.

În București, temporar, vântul va atinge 45-55 km/h și vor fi intervale de timp în care va ninge slab. În sudul și sud-estul țării se vor semnala ninsori în general slabe cantitativ.

UPDATE ORA 15.52 Constanța: Tronsoane ale DN 2A și DN 22, închise circulației rutiere din cauza zăpezii și viscolului

Circulația rutieră a fost închisă marți după-amiază începând cu ora 15.00 pe drumurile naționale DN 2A, pe tronsonul Mihail Kogălniceanu — Nicolae Bălcescu — Hârșova, și DN 22, între Lumina și limita cu județul Tulcea, din cauza sulurilor de zăpadă produse de vântul deosebit de puternic, conform ISU Dobrogea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, în prima parte a zilei, pe calea de comunicație rutieră DN 22 Constanța — Tulcea, deplasarea vehiculelor s-a desfășurat în coloană dirijată, cu antemergător asigurat de un autoturism al poliției rutiere și cu utilaj de deszăpezire, pe tronsonul Lumina — Mihai Viteazu — limita cu județul Tulcea. După ora 15.00, vântul deosebit de puternic a început să spulbere volume mari de zăpadă, făcând impracticabile cele două drumuri naționale care leagă orașul Ovidiu de Hârșova și Tulcea.

* UPDATE ORA 13.46 ISU Giurgiu: Restricții de circulație pentru mașinile de tonaj greu pe unele drumuri din Bulgaria

* UPDATE ORA 13.32 Nouă trenuri Regio sunt anulate marți, în județele Constanța, Ialomița și Teleorman

* UPDATE ORA 12.55 Dâmbovița: Circulația a fost reluată pe DN 7, la Slobozia Moară, unde traficul fusese blocat în urma unui accident

Circulația a fost reluată pe DN7 București-Titu, în zona localității dâmbovițene Slobozia Moară, după ce traficul a fost blocat circa o oră din cauza unui accident rutier produs marți dimineață în jurul orei 9,30, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

Două autoutilitare au fost implicate în accident. Din primele cercetări a reieșit că, din cauza condițiilor meteo, unul dintre șoferi a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat pe contrasens și s-a lovit de un alt autovehicul.

În urma accidentului a rezultat rănirea a trei persoane.

În perioada cât traficul a fost blocat pe DN7, polițiștii au redirecționat circulația pe DN 71 București-Târgoviște.

* UPDATE ORA 12.06 Gorj: Angajații SDN Târgu-Jiu acționează cu toate utilajele pe drumurile naționale din județ

* UPDATE ORA 11.59 UPDATE Brigada Rutieră: Traficul rutier pe A2, reluat

Traficul rutier pe autostrada A2 calea 1 a fost reluat, după ce a fost închis marți din cauza viscolului, informează Biroul de presă al Brigăzii Rutiere.

Potrivit sursei citate, se restricționează pentru scurt timp accesul pe A2 dinspre București și Șoseaua de centură, pentru curățarea zăpezii și împrăștierea de material antiderapant.

Autostrada A2 a fost închisă marți, în jurul orei 11,00, pe tronsonul București — Fundulea, pe sensul spre Constanța.

* UPDATE ORA 11.57 Constanța: Circulație rutieră îngreunată din cauza condițiilor meteorologice

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, cu vizibilitate redusă, pe două drumuri naționale din cauza ninsorii și zăpezii spulberate, pe drumurile DN 2A Constanța-Hârșova și DN 22 Constanța-Tulcea, conform unei informări transmisă marți de ISU Dobrogea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, pe calea de comunicație rutieră DN 22 Constanța-Tulcea deplasarea vehiculelor se desfășoară în coloană, cu antemergător asigurat de un autoturism al poliției rutiere și cu utilaj de deszăpezire, pe tronsonul Lumina — Mihai Viteazu, până la limita cu Județul Tulcea.

În cursul nopții de luni, echipele de intervenție ale drumarilor au intervenit, în Județul Constanța, pentru deblocarea unui microbuz cu patru persoane blocat din cauza poleiului pe DJ 391A Șipote-Tufani, a două autotrenuri și trei autoturisme înzăpezite pe DN 22, între localitățile Tariverde și Mihai Viteazu și a unei ambulanțe imobilizată la intersecția dintre DJ 392 cu DJ 391A.

Portul maritim Midia Năvodari, Bara Sulina și porturile Medgidia și Murfatlar, de pe Canalul Dunăre Marea Neagră, sunt închise din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

* UPDATE ORA 11.47 Brigada Rutieră: Tronsonul București — Fundulea de pe A2, închis din cauza viscolului

Autostrada A2 a fost închisă marți, în jurul orei 11,00, pe tronsonul București — Fundulea, pe sensul spre Constanța, informează Biroul de presă al Brigăzii Rutiere.

Potrivit sursei citate, traficul este deviat pe Șoseaua de Centură de la rondul Gării Cățelu.

* UPDATE ORA 11.46 Circulația rutieră pe DN4, centura București-Oltenița, a fost închisă din cauza viscolului și a vizibilității reduse

Circulația rutieră pe DN 4, centura București — Oltenița, a fost închisă marți, începând cu ora 11:00, din cauza viscolului și a vizibilității reduse, a anunțat, marți, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

De asemenea, CNAIR recomandă șoferilor auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, de pe site-ul companiei www.cnadnr.ro sau de pe paginile de Facebook și Twitter .

* UPDATE ORA 11.00 Șapte trenuri Regio sunt anulate marți pe rutele Fetești-Slobozia Veche și Mangalia-Constanța

* UPDATE ORA 10.21 Tulcea: Circulația navelor maritime la bara Sulina, închisă

* UPDATE ORA 9.29 MAI: Pe A2, între Lehliu și Drajna, vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri din cauza viscolului

Pe autostrada A2, între Lehliu și Drajna, vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri din cauza viscolului, iar între Fundulea și Lehliu este sub 100 de metri. Deși se acționează și se împrăștie material antiderapant, zăpada este readusă pe partea carosabilă de vântul puternic, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis marți AGERPRES.

Pe toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, inclusiv pe drumurile din județele aflate sub avertizare cod galben de ninsori și vânt — Caraș-Severin, Călărași, Constanța și Mehedinți, se circulă în condiții de iarnă.

"La nivelul județului Constanța au fost constituite cinci puncte de lucru temporare cu paramedici aparținând Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență în toate locațiile în care există șenilate aparținând CNAIR astfel: Centrul de Întreținere Curentă A2 Valea Dacilor, Baza RAJDP Băneasa, Baza RAJDP Topraisar, Centrul de permanență Cogealac și GI Chirnogeni", se arată în comunicat.

În ceea ce privește traficul feroviar, nu sunt înregistrate probleme deosebite, se circulă în condiții de iarnă, existând posibilitatea anulării unor trenuri și apariția de întârzieri.

Potrivit sursei citate, două curse aeriene de la Bacău și Iași au aterizat fără probleme pe Aeroportul Otopeni, iar două care urmau să decoleze de la Bacău și patru de la Iași au fost anulate din cauza vântului și a ceții.

Porturile Medgidia, Midia, Murfatlar și Bara Sulina sunt închise din cauza vântului puternic.

MAI precizează că nu sunt probleme de tranzit în punctele de trecere a frontierei, însă șoferii trebuie să țină cont de faptul că în toate județele din sud ninge, iar în Bulgaria a fost emisă o avertizare de cod galben pentru ninsoare și vânt.

"La nivelul celor patru județe aflate sub incidența codului galben au intervenit peste 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne cu 486 de mijloace", se menționează în comunicat.

CNAIR a acționat cu 740 de utilaje și au fost utilizate peste 2.000 tone de material antiderapant și 1,7 tone clorură de calciu.

Avertizarea de cod galben de ninsori și viscol, pentru cele patru județe, este valabilă până marți la ora 14,00.

* UPDATE ORA 8.49 ISU Călărași: Intervenții pentru 13 mașini blocate în zăpadă

* UPDATE ORA 7.37 Infotrafic: Trafic îngreunat din cauza viscolului pe A3 București-Ploiești
Centrul INFOTRAFIC din IGPR informează că în jurul orei 7,00 circulația rutieră se desfășoară îngreunat pe autostrada A3 București — Ploiești, din cauza viscolului.

Vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri, precizează sursa citată.

Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să nu se angajeze în depășiri riscante, să păstreze distanta în mers și să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ și pe cele de ceață.

* ORA 7.14 Infotrafic: Circulație în condiții de iarnă pe A2 București-Constanța

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că marți dimineață, după ora 6,00, se circula în condiții de iarnă pe autostrada A2 București — Constanța.

Potrivit sursei citate, pe segmentul dintre Fundulea și Lehliu al A2 vizibilitatea este sub 100 de metri, iar între Lehliu și Drajna vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri din cauza viscolului.

De asemenea, Centrul INFOTRAFIC precizează că se acționează pentru deszăpezire și se împrăștie material antiderapant, însă din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe partea carosabilă.

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență sporită, viteza redusă, să mărească distanța în mers între autovehicule și să se asigure temeinic la efectuarea manevrelor de schimbare a benzii de circulație.

AGERPRES / (AS — autori: Daniel Alexandru Florea, Cătălin Trandafir, Dan Mihăescu, Cornelia Dumitru; editori: Georgiana Tănăsescu, Marius Frățilă, Mariana Nica, Dănuț Pușcașu, Irina Poenaru, Mihai Simionescu, Nona Jalbă; editori online: Gabriela Badea, Andreea Lăzăroiu, Simona Aruștei)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!