UPDATE IGPR: Circulația rutieră, închisă pe mai multe drumuri naționale din cauza vremii nefavorabile

Circulația rutieră a fost închisă luni dimineață pe DN 67C - Transalpina (pentru toate categoriile de autovehicule), între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 - 59+800 și pe DN7C (Transfăgărășan) pe tronsonul Piscu Negru - Bâlea - Cascadă, între kilometrii 104 și 130+800 (mai devreme decât data programată, 1 noiembrie), din cauza vremii nefavorabile, potrivit IGPR.

De asemenea, au fost închise traficului rutier, în județul Harghita, DN12C Gheorghieni — Bicaz-Chei, între kilometrii 5-32 și DN13B Praid — Gheorghieni, între kilometrii 3 și 30.

În județul Suceava, traficul rutier a fost oprit pe DJ 175B Pojorâta — Crucea, care urmează să fie deszăpezit. A fost ridicată restricția temporară de tonaj (7,5 tone) în pasurile Tihuța și Mestecăniș, pe DN17, după ce carosabilul a fost curățat.

În județul Maramureș, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe DJ 186 Cavnic — Budești. Sunt prezenți polițiști care verifică dacă autovehiculele sunt echipate de iarnă.

La nivel național, acționează 10.758 de polițiști și 5.667 de autospeciale, iar în rezervă sunt 1.458 de polițiști și 760 de autovehicule.

Conform sursei citate, au mai fost semnalate căderi de arbori pe DN2, în județul Bacău, pe DN15B și DN15C — în județul Neamț și pe câteva drumuri județene din Neamț și Suceava, însă carosabilul a fost degajat în scurt timp, nemaifiind sesizate probleme la această oră.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să se informeze cu privire la condițiile meteo înainte de a pleca la drum, precum și cu privire la situația traficului pe tronsoanele pe care urmează să călătorească (restricții de viteză sau tonaj, oprirea temporară a traficului rutier) și reamintesc obligativitatea ca autovehiculele să fie echipate corespunzător, pentru a circula în condiții de iarnă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 DOCUMENT Ce categorii de bugetari ar putea rămâne fără pensii speciale. Inventarul complet al beneficiarilor ș…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul