UPDATE IGPR: Circulația rutieră, închisă pe mai multe drumuri naționale din cauza vremii nefavorabile

UPDATE IGPR: Circulația rutieră, închisă pe mai multe drumuri naționale din cauza vremii nefavorabile

Circulația rutieră a fost închisă luni dimineață pe DN 67C - Transalpina (pentru toate categoriile de autovehicule), între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 - 59+800 și pe DN7C (Transfăgărășan) pe tronsonul Piscu Negru - Bâlea - Cascadă, între kilometrii 104 și 130+800 (mai devreme decât data programată, 1 noiembrie), din cauza vremii nefavorabile, potrivit IGPR.

De asemenea, au fost închise traficului rutier, în județul Harghita, DN12C Gheorghieni — Bicaz-Chei, între kilometrii 5-32 și DN13B Praid — Gheorghieni, între kilometrii 3 și 30.

În județul Suceava, traficul rutier a fost oprit pe DJ 175B Pojorâta — Crucea, care urmează să fie deszăpezit. A fost ridicată restricția temporară de tonaj (7,5 tone) în pasurile Tihuța și Mestecăniș, pe DN17, după ce carosabilul a fost curățat.

În județul Maramureș, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe DJ 186 Cavnic — Budești. Sunt prezenți polițiști care verifică dacă autovehiculele sunt echipate de iarnă.

La nivel național, acționează 10.758 de polițiști și 5.667 de autospeciale, iar în rezervă sunt 1.458 de polițiști și 760 de autovehicule.

Conform sursei citate, au mai fost semnalate căderi de arbori pe DN2, în județul Bacău, pe DN15B și DN15C — în județul Neamț și pe câteva drumuri județene din Neamț și Suceava, însă carosabilul a fost degajat în scurt timp, nemaifiind sesizate probleme la această oră.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să se informeze cu privire la condițiile meteo înainte de a pleca la drum, precum și cu privire la situația traficului pe tronsoanele pe care urmează să călătorească (restricții de viteză sau tonaj, oprirea temporară a traficului rutier) și reamintesc obligativitatea ca autovehiculele să fie echipate corespunzător, pentru a circula în condiții de iarnă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale