UPDATE IGPR: Descinderi la unități sanitare din București și alte 21 de județe

UPDATE IGPR: Descinderi la unități sanitare din București și alte 21 de județe

Poliția Română descinde sâmbătă la 25 de unități sanitare din București și alte 21 de județe, de unde ridică probe și înscrisuri, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse, informează IGPR.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, sâmbătă, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din țară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice — IGPR, desfășoară o acțiune în mai multe județe din țară, la unități spitalicești, pentru ridicarea de probe și înscrisuri.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor (faptă prevăzută de art. 352 din Codul penal) și de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357 din Codul penal), sub coordonarea procurorilor din cadrul PÎCCJ, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

"Sunt efectuate descinderi la 25 de unități sanitare din București și alte 21 de județe. Totodată, sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziții domiciliare în București și Ilfov, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale", precizează sursa citată.

Conform acesteia, la activități participă 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul DGPMB și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

* * * Documente și recipiente cu dezinfectanți, ridicate de polițiști de la SJU Alba Iulia

Toate documentele referitoare la contractele existente între Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și Hexi Pharma, precum și recipientele cu dezinfectanți furnizate de respectiva companie, rămase nefolosite, au fost ridicate sâmbătă de polițiști.

Managerul SJU Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a declarat, pentru AGERPRES, că a pus la dispoziția polițiștilor toate documentele privind contractele cu Hexi Pharma, fiind ridicat, totodată, și restul dezinfectantului rămas nefolosit, urmând să semneze și procesul-verbal întocmit de anchetatori.

SJU Alba Iulia se numără printre cele peste 20 de spitale din țară unde polițiști specializați în investigarea criminalității economice desfășoară sâmbătă o acțiune pentru ridicarea de probe și înscrisuri.

Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse, sub coordonarea procurorilor din cadrul PÎCCJ, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Spitalul din Alba Iulia se află printre unitățile din țară în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziției ministrului Sănătății, prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică din țară.

"Este vorba de o singură probă luată de pe epidermă în urma spălării cu săpun. Este vorba de un stafilococ aureus epidermidis, dar care nu este patogen și nu produce infecții", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Nicoleta Coșarcă.

Managerul SJU Alba Iulia a susținut că 'nu este nimic periculos' și că 'această neconformitate nu are niciun fel de implicație în siguranța pacienților'.

Coșarcă a mai spus că atât medicii, cât și restul personalului medical din spitalul de la Alba Iulia folosesc mănuși de protecție după ce se spală pe mâini și că, în consecință, nu există niciun risc la adresa bolnavilor.

Ea a mai spus că SJU Alba Iulia a achiziționat de la Hexi Pharma, în cantitate mică, doar detergent pentru mâini.

Managerul spitalului din Alba Iulia a precizat că în cursul zilei de vineri au fost recoltate noi probe, care vor fi supuse analizei atât în laboratorul propriu, cât și în cel al DSP Alba.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel