UPDATE India: Cel puțin 120 de morți după ce un tren de pasageri a deraiat în nordul țării (nou bilanț)

UPDATE India: Cel puțin 120 de morți după ce un tren de pasageri a deraiat în nordul țării (nou bilanț)

Cel puțin 120 de persoane au murit în India după ce un tren expres de pasageri care circula între orașul Patna (nord) și Indore (centru) a deraiat duminică dimineața lângă orașul Kanpur, statul Uttar Pradesh (nord), a anunțat poliția, acesta fiind cel mai grav accident feroviar produs în India din 2010, relatează AFP.

"Bilanțul a ajuns la 120 de morți. Cel puțin 200 de persoane au fost rănite", a declarat Zaki Ahmad, un responsabil al poliției din Kanpur.

La operațiunile de salvare au participat sute de polițiști și militari. Echipaje de descarcerare au tăiat acoperișul vagoanelor pentru a putea ajunge la victimele prinse între fiarele contorsionate.

Potrivit presei locale, trenul transporta numeroase familii care călătoreau împreună.

O anchetă a fost deschisă pentru a se determina cauzele accidentului. Conform primelor informații dezvăluite de autorități, trenul ar fi deraiat din cauza unei șine deteriorate.

Premierul indian Narendra Modi și-a exprimat pe Twitter "profunda durere" față de această tragedie.

Acesta este cel mai grav accident feroviar produs în India din 2010 când un tren de călători a intrat în coliziune cu un tren de marfă în statul Bengalul de Vest (est). 146 de persoane au murit și peste 200 au fost rănite în accident.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...