UPDATE Iran: Exerciții militare ce includ rachete (armata de elită)

Iranul a început sâmbătă exerciții militare ce includ rachete, după reizbucnirea tensiunilor cu Statele Unite, au anunțat sâmbătă Gardienii Revoluției, armata iraniană de elită, informează AFP.

Aceste exerciții au ca obiectiv să arate "pregătirea totală în confruntarea cu amenințările" și "sancțiunile umilitoare" contra Iranului anunțate vineri de Statele Unite, a indicat site-ul Gardienilor Revoluției, Sepahnews.

Diferite tipuri de sisteme radar și rachete de fabricație locală, precum și centre de comandă vor fi testate în timpul acestor exerciții, adaugă site-ul.

Anunțul intervine în ziua următoare impunerii noilor sancțiuni americane împotriva Iranului, ca răspuns mai ales la un tir de rachetă balistică la 29 ianuarie, care a provocat furia președintelui american Donald Trump și a noii sale administrații.

La scurt timp după anunțarea acestor noi sancțiuni, Iranul a asigurat că va acționa într-o manieră "reciprocă" vizând "indivizi și companii americane" care sprijină grupuri "teroriste".

În vizită sâmbătă la Tokyo, secretarul american al apărării James Mattis a declarat că Iranul este "cel mai mare stat care susține terorismul în lume".

Tensiunile dintre Teheran și Washington, care au rupt relațiile diplomatice în 1980, în urma revoluției islamice din 1979, s-au intensificat brusc după învestirea la 20 ianuarie a lui Donald Trump.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb