UPDATE Iran: Exerciții militare ce includ rachete (armata de elită)

UPDATE Iran: Exerciții militare ce includ rachete (armata de elită)

Iranul a început sâmbătă exerciții militare ce includ rachete, după reizbucnirea tensiunilor cu Statele Unite, au anunțat sâmbătă Gardienii Revoluției, armata iraniană de elită, informează AFP.

Aceste exerciții au ca obiectiv să arate "pregătirea totală în confruntarea cu amenințările" și "sancțiunile umilitoare" contra Iranului anunțate vineri de Statele Unite, a indicat site-ul Gardienilor Revoluției, Sepahnews.

Diferite tipuri de sisteme radar și rachete de fabricație locală, precum și centre de comandă vor fi testate în timpul acestor exerciții, adaugă site-ul.

Anunțul intervine în ziua următoare impunerii noilor sancțiuni americane împotriva Iranului, ca răspuns mai ales la un tir de rachetă balistică la 29 ianuarie, care a provocat furia președintelui american Donald Trump și a noii sale administrații.

La scurt timp după anunțarea acestor noi sancțiuni, Iranul a asigurat că va acționa într-o manieră "reciprocă" vizând "indivizi și companii americane" care sprijină grupuri "teroriste".

În vizită sâmbătă la Tokyo, secretarul american al apărării James Mattis a declarat că Iranul este "cel mai mare stat care susține terorismul în lume".

Tensiunile dintre Teheran și Washington, care au rupt relațiile diplomatice în 1980, în urma revoluției islamice din 1979, s-au intensificat brusc după învestirea la 20 ianuarie a lui Donald Trump.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși