UPDATE Iran: Incidentul armat de la parlamentul de la Teheran s-a încheiat; toți cei patru atacatori au fost uciși (presă)

UPDATE Iran: Incidentul armat de la parlamentul de la Teheran s-a încheiat; toți cei patru atacatori au fost uciși (presă)

UPDATE ORA 13.55 Postul de stat iranian IRIB a relatat că incidentul armat de la parlamentul de la Teheran s-a încheiat și că toți cei patru atacatori au fost uciși. Atacul de la parlament s-a soldat cu cel puțin 12 morți, a declarat o oficialitate iraniană, citată de IRIB, informează miercuri Reuters.

Forțele de securitate fac verificări în clădire pentru a găsi eventuale bombe, a transmis IRIB.

Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața în două atacuri comise miercuri de atentatori kamikaze și de indivizi înarmați, unul la parlamentul iranian și celălalt la mausoleul ayatollahului Khomeini, ambele în Teheran, revendicate — în premieră în această țară — de gruparea teroristă Statul Islamic, transmit agențiile internaționale de presă.

Ambele atacuri au fost comise de 'luptători' ai Statului Islamic, a anunțat gruparea jihadistă prin intermediul agenției sale de propagandă, Amaq, care a citat 'o sursă de securitate' a ISIS. Potrivit Reuters, care citează Amaq, gruparea Statul Islamic a publicat o înregistrare video în care pot fi văzuți bărbați înarmați în interiorul parlamentului iranian. Potrivit înregistrării, se poate auzi vocea unui bărbat care spune: 'Slavă Domnului... credeți că vom pleca?'

ORA 12.53 Iran: ISIS anunță că atacul asupra parlamentului din Teheran este încă în desfășurare (Amaq)

Gruparea teroristă Statul Islamic a anunțat că atacul asupra parlamentului de la Teheran este încă în desfășurare, potrivit unei relatări făcute miercuri de agenția de propagandă a grupării, Amaq, citată de Reuters.

Anterior, gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacurile din cursul dimineții de miercuri de la parlamentul de la Teheran și de la mausoleul ayatollahului Khomeini, situat în sudul capitalei iraniene, potrivit Reuters.

''Luptători ai Statului Islamic au atacat mausoleul lui Khomeini și parlamentul iranian de la Teheran'', a relatat agenția de propagandă a grupării jihadiste, Amaq, citată de Reuters și de EFE.

Conform ultimelor informații, ambele atacuri au fost soldate cu cel opt morți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente