UPDATE ISU Călărași: 4 morți și peste 30 de răniți în accidentul de pe A2; cel puțin 20 de autovehicule implicate (FOTO)

UPDATE ISU Călărași: 4 morți și peste 30 de răniți în accidentul de pe A2; cel puțin 20 de autovehicule implicate (FOTO)

ISU Călărași a activat planul roșu de intervenție pentru accidentul în lanț înregistrat sâmbătă dimineață pe A2, la kilometrul 67, în apropiere de Lehliu, în care au fost implicate cel puțin de 20 autovehicule, până la această oră fiind confirmat decesul a patru persoane și faptul că numărul răniților depășește 30 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost activat planul roșu de intervenție, la fața locului intervenind echipaje de pompieri, SMURD, ambulanțe SAJ din trei județe — București, Călărași și Constanța.

"Este vorba despre un accident în lanț în care sunt implicate cel puțin 20 de autovehicule. Au fost 9 persoane încarcerate, acum au fost descarcerate de către echipele de intervenție. Avem confirmat până acum, din păcate, un număr de 4 persoane decedate. Colegii îmi spun că numărul răniților este de peste 30 de persoane, se intervine pentru salvarea lor la fața locului, în acest moment nu vă pot preciza spre ce spitale de urgență sunt direcționați", a declarat reprezentantul ISU Călărași, pentru AGERPRES.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs la ora 8,37, pe fondul condițiilor meteo de ceață intensă, iar inclusiv la această oră în zonă vizibilitatea este redusă din cauza ceței.

Totodată, IGSU informează că la fața locului a fost transmis spitalul mobil, numărul exact de victime fiind de 32. Din cauza ceței, nu pot interveni elicopterele SMURD. De asemenea, au fost prealertate toate spitalele de urgență din București.

IGSU precizează că în accident au fost implicate 20 de autovehicule, printre care și 2 microbuze.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt la ISU București, a declarat că victimele au fost direcționate către toate spitalele de urgență din București.

ORA 9.35 Călărași: Accident pe A2, la Lehliu; traficul blocat pe sensul de mers spre Constanța

Un accident grav s-a produs în această dimineață, în jurul orei 9,00, pe autostrada A2, în județul Călărași, în apropiere de Lehliu, la kilometrul 67, traficul rutier fiind întrerupt la această oră pe sensul de mers spre Constanța, potrivit Centrului Infotrafic din cadrul IGPR.

Potrivit Digi24, reprezentanții ISU Călărași au activat planul roșu de intervenție având în vedere că în accident au fost implicate mai multe autovehicule. Primele informații arată că în urma evenimentului rutier s-au înregistrat doi morți și în jur de 20 de răniți, mai arată sursa citată.

La fața locului intervin ambulanțe SMURD și pompieri din județul Călărași și municipiul București.

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile agenților prezenți la fața locului.

Totodată, li se recomandă celor care încheie coloanele de autovehicule care se formează în zona producerii accidentului să pună în funcțiune luminile de avarie pentru a-i atenționa pe cei ce vin din spate să încetinească în timp util.

AGERPRES / (AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...