UPDATE Judecătoarea Gabriela Baltag propune ca ancheta privind înregistrările cu Laura Codruța Kovesi să fie preluată de PÎCCJ

UPDATE Judecătoarea Gabriela Baltag propune ca ancheta privind înregistrările cu Laura Codruța Kovesi să fie preluată de PÎCCJ

Judecătorul Gabriela Baltag, membru CSM, i-a propus marți procurorului general Augustin Lazăr ca Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să preia ancheta privind înregistrările cu procurorul-șef al DNA Laura Codruța Kovesi.

"Mă gândeam, domnule procuror general, dacă nu ați putea lua în calcul, având în vedere că sunt dispoziții legale — 325 și 326 din Cod procedură penală, dacă nu evaluați posibilitatea preluării anchetei penale, în baza competențelor pe care dumneavoastră le aveți în cadrul Parchetului General, pentru a nu fi afectată și fără a nu se crea niciun fel de aparență de lipsă de echitate", a spus Gabriela Baltag, în cadrul ședinței plenului CSM.

La rândul său, Augustin Lazăr a precizat că este o anchetă de competența DNA.

"Este o anchetă de competența Direcției Naționale Anticorupție. Dacă procurorul general personal ar face ancheta, cine ar face controlul de legalitate?", a arătat Lazăr.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Orban a primit ce-a meritat!

4 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

5 Așa o fi?