UPDATE MAI: Peste 100 de persoane au fost evacuate preventiv din patru județe, în ultimele 24 de ore

UPDATE MAI: Peste 100 de persoane au fost evacuate preventiv din patru județe, în ultimele 24 de ore

Peste 100 de persoane au fost evacuate preventiv din patru județe în ultimele 24 de ore, deși nu s-au mai înregistrat situații de risc deosebit pentru populație ca urmare a fenomenelor hidro-meteorologice, în prezent majoritatea întorcându-se la casele lor, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"În ultimele 24 de ore, nu au mai fost înregistrate situații dramatice sau de risc deosebit pentru populație, fiind însă evacuate preventiv 113 de persoane din patru județe. La această oră sunt în continuare evacuate doar 34, restul întorcându-se la casele lor. În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate intervenții cauzate de situații de urgență în 155 de localități. Menționez că nu avem localități izolate", a precizat Dajbog.

Ea a menționat că rămân valabile avertizări hidrologice. "În urma evaluărilor privind efectele fenomenelor meteorologice din ultimele 24 de ore se poate aprecia că situația revine la normal. Nu mai sunt în vigoare atenționări meteorologice, dar rămân valabile avertizări hidrologice, dintre care cod roșu de inundații până astăzi, la ora 14,00, pe cursuri de ape din nouă județe din Moldova și centrul țării", a spus Dajbog.

Potrivit acesteia, rămân închise porțiuni de drum. "Referitor la situația drumurilor, la această oră, rămân închise DN 2, pe o porțiune de 3 km din județul Vrancea și DN 13 C, la ieșirea din localitatea Vânători, din județul Mureș. De asemenea, circulația pe linia ferată dintre Adjud și Domnești, din județul Vrancea, a fost deschisă pe un singur fir", a explicat Monica Dajbog.

Ea a declarat că, în condițiile reducerii ariei de manifestare a fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în sprijinul populației au acționat peste 2.000 de pompieri, jandarmi și polițiști.

"În cursul zilei de ieri, din dispoziția ministrului Petre Tobă, sute de pompieri au fost dislocați în județele aflate încă sub avertizare de inundații, iar 37 de motopompe de mare capacitate din județele unde nu au existat probleme din punct de vedere meteorologic s-au trimis în zonele de risc. Pe măsură ce situația se stabilizează, aceste forțe suplimentare vor reveni la unitățile lor. De asemenea, la nivelul MAI, ofițeri cu funcție de conducere din cadrul tuturor structurilor operative au fost prezenți în noaptea trecută în Centrul Național de Conducere Integrată pentru a putea dispune măsuri de alarmare și mobilizare a unor resurse suplimentare de intervenție, dacă situația ar fi impus-o", a adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante