UPDATE Maramureș: DJ 184 prin Pasul Rotunda, închis temporar

UPDATE Maramureș: DJ 184 prin Pasul Rotunda, închis temporar

UPDATE ORA 15.45 DJ 184 pe conexiunea Cavnic-Pasul Rotunda (1.000 metri altitudine) - Ocna Șugatag, drum care traversează Munții Gutâi, a fost închis, duminică după amiază, după ce în urmă cu câteva ore, traficul se desfășura pe un singur sens din cauza copacilor căzuți pe carosabil, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului județului Maramureș, Dan Bucă.

* Cod portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite la munte, începând de duminică dimineața; Disconfort termic în nordul și centrul țării

"Traficul rutier pe DJ 184 Baia Sprie-Cavnic-Pasul Rotuna-Ocna Șugatg-Sighetu Marmației a fost închis temporar din cauza copacilor căzuți pe carosabil și a ninsorii abundente. Pe această porțiune de drum se lucrează intens la curățarea zăpezii. De asemenea, se lucrează pentru a degaja drumul de copacii doborâți de vânt și zăpadă. Traficul va fi redeschis după ce se va putea circula în condiții de siguranță" a spus Bucă.

El a explicat că accesul spre Pasul Rotunda din orașul Cavnic este oprit de un filtru al poliției rutiere.

Participanții la trafic care intenționează să ajungă în municipiile Sighetu Marmației sau Baia Mare pot întrebuința DN 18 Baia Sprie-Pasul Gutâi-Mara-Sighetu Marmației sau DN 19 Baia Mare-Seini-Pasul Huta Certeze-Sighetu Marmației.

* ORA 13.46 Maramureș: Trafic rutier restricționat pe DJ 184 în Pasul Rotunda din Munții Gutâi

Traficul rutier pe DJ 184 prin Pasul Rotunda din Munții Gutâi a fost restricționat, duminică, din cauza copacilor doborâți de vânt și a ninsorii, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului județul Maramureș, Dan Bucă.

"Măsura de restricționare a traficului rutier pe DJ 184 a fost impusă de prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, împreună cu administratorul drumului județean și poliția rutieră (...). Pe DJ 184 se circulă pe un singur sens, pe un sector al drumului, unde sunt doi copaci aplecați spre drum, sub greutatea zăpezii. Circulația este fluidizată de echipaje ale poliției rutiere. Se intervine cu utilaje de deszăpezire de la drumurile județene pentru curățarea părții carosabile. Măsura de restricționare a circulației rutiere pe DJ 184 se menține până la finalizarea intervenției de îndepărtare a copacilor în pericol de prăbușire", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, la fața locului se află echipe de intervenție pentru a tăia copacii aplecați spre carosabil și în vecinătatea domeniului schiabil Cavnic din Munții Gutâi.

"Vântul a suflat în rafale puternice și mai există pericolul de prăbușire a copacilor. Se intervine pentru a elimina orice posibilă prăbușire a copacilor aflați sub greutatea zăpezii" a mai spus Dan Bucă.

El a arătat că, în ultimele ore, în zona montană a județului Maramureș a nins iar pe alocuri rafalele de vânt au avut o intensitate ridicată. Zăpadă apoasă depusă pe crengile copacilor aflați în vecinătatea carosabilului a aplecat crengile până în apropierea drumului.

Pe drumurile naționale și județene care traversează Munții Gutâi și Pietrosul Rodnei se circulă în condiții de iarnă.

AGERPRES/(A — autor: Leontin Cupar, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)

*** UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență